Dé apero tip voor de feestdagen ; Amarula Vegan! Ontdek een heerlijke cocktail creatie!

Dag lieverds, 

Vandaag even iets heel anders dan cadeautips alhoewel je het zeker en vast ook wel cadeau kan doen. 😉 De feestdagen komen eraan en naast cadeautjes denken we ook aan sfeer, gezelligheid en lekker eten en drinken. 

Wel, ik heb voor jullie dé apero of dessert tip voor tijdens deze feestmaand! Een echte heerlijke aanrader, niet moeilijk om te maken én dan nog eens vegan ook. Benieuwd loves? Let’s find out! 

Amarula Vegan – 700 ml – 100% plantaardig 

Voor wie de heerlijke Marula likeur nog niet kent, tijd om het te ontdekken! De Zuid-Afrikaanse likeur bestaat uit marulafruit en is op basis van kokos, karamel en vanille. Wist je trouwens dat de olifant gek is op marulafruit? Vandaar dat hij staat te pronken op de prachtige fles van Amarula!

De originele drank bevat dierlijke room en is niet geschikt voor mensen die een vegan dieet volgen uit principe of voor mensen zoals ik die lactose-intolerant zijn. Daarom hebben ze hun assortiment uitgebreid met deze heerlijk exotische vegan-variant. Happy me! 

De typische smaak van het marulafruit die de basis vormt van alle likeuren van Amarula, proef je nog steeds. Wie van een exotische touch houdt zit zeker goed. Naast het marulafruit is er ook nog kokosnoot, karamel en vanille aan toegevoegd. Ik verzeker je, het is echt hemels! Vooral als je gek bent op romige likeuren. 

Naast het feit dat de likeur vegan is, bevat hij ook geen kleur- en smaakstoffen en is hij glutenvrij. 

De Amarula Vegan kan je lekker puur drinken maar je kan het ook gebruiken als basis in cocktails en desserts. En dat is wat ik ook heb gedaan. 😉 Hieronder laat ik jullie meegenieten van een heerlijke cocktail met de Amarula Vegan likeur. 

Amarula Vegan chocolat vanilla heaven  (eigen creatie)

De Amarula Vegan versie vind ik al super heerlijk gewoon puur maar ik verzeker jullie dat deze cocktail heavenly smaakt door hem als basis te gebruiken. Door een aantal simpele ingrediënten aan toe te voegen krijg je een ware explosie in je mond waar je geen genoeg van kunt krijgen! De smaken van de kokos, caramel en vanille in de Amarula die je dan gaat combineren met extra vanille en chocolade is zo hemels. Afgewerkt met soya slagroom en een beetje kaneel. Genieten maar!

Ingrediënten 

  • 70 ml Amarula Vegan 
  • 1 koffielepel vanillesuiker en vanille essence
  • Chocoladesaus (pure chocolade ZONDER melkpoeder) 
  • Soya slagroom ( 200 ml soya room + 2 soeplepels poedersuiker, snuifje zout) 
  • Kaneelpoeder om af te werken

Bereidingswijze 

  • Doe de Amarula Vegan, vanille suiker en vanille essence in een cocktail shaker en meng 
  • Doe wat chocoladesaus in het glas
  • Giet je cocktail mengsel in het glas
  • Werk af met een toef soya slagroom, een beetje kaneelpoeder en nog wat chocoladesaus
  • Klaaar! Easy peasy en overheerlijk! 

Veel liefs en genieten maar,

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s