Uitgetest door Daantje ; nijntje verstoppertje spelen. Op een leerzame manier verstoppertje spelen!

Dag lieverds,

Daan mocht  kennismaken met het superleuke spelletje ; nijntje verstoppertje spelen. Ik wist meteen dat dit een schot in de roos ging zijn, aangezien Daan echt dol is op “nijnt” zoals hij altijd zegt hihi. Op Netflix staan een aantal hele leuke afleveringen die hij steeds opnieuw bekijkt. Daan is enorm leergierig dus de afleveringen waar hij de kleuren, dieren,…aanleert, dat is voor hem top.

Ik keek er dus enorm naar uit om Daantje dit nieuwe spelletje te introduceren. Benieuwd hoe het precies in zijn werk gaat? Lees dan snel even verder.

 

Nijntje verstoppertje spelen

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot 4 jaar.

 

Een spel met 3 niveaus

Niveau 1 : Speciaal voor baby’s van 6 tot 12 maanden

Hoe fijn is het om zelfs je baby al dingen aan te leren en uit te dagen om te gaan kruipen.

Je speelt dit met je kindje door nijntje te verstoppen onder bijvoorbeeld een zakdoek en daarna zet je nijntje aan. De eerste keren verstop je nijntje niet volledig. Als je kindje het kiekeboe spelletje door begint te krijgen kan je nijntje volledig verstoppen met de doek. Als je dit spelletje vaak speelt, leert je baby beseffen dat als het voorwerp even weg is, het daarom niet per definitie verdwenen is.

 

Niveau 2 : Speciaal voor je dreumes van 1 tot 2,5 jaar

Vanaf 1 jaar gaat je dreumes steeds meer op ontdekking. Hij wil de wereld zien en proeven. Bij dit niveau is het de bedoeling om de ontwikkeling van het kruipen en lopen te stimuleren.

Daan is 2 jaar dus dit niveau is perfect voor hem. Bij dit niveau verzamel je eerst een aantal voorwerpen waar je nijntje achter kan verstoppen bijvoorbeeld een kussen, schoen,… Je plaatst nijntje hierbij en toont dit aan je kindje. Dan laat je je kindje de handjes voor zijn ogen houden en verstop je nijntje achter 1 van deze voorwerpen en zet je haar aan. Eenmaal je kindje dit goed kan vergroot je de afstand om te zoeken.

 

Niveau 3 : Speciaal voor je peuter van 2,5 tot 4 jaar

Het laatste niveau is een ware uitdaging voor je peuter. Al spelend wordt hun taal gestimuleerd door het benoemen van de plaatjes, afstand inschatten en verbanden leggen.

Bij dit niveau worden de locatiekaarten gebruikt. Je neemt 3 kaartjes waarvan je de voorwerpen in huis hebt. Je kindje moet even de handjes voor de ogen houden terwijl je nijntje verstopt achter 1 van deze voorwerpen of in de buurt van dit voorwerp. Dan zet je nijntje aan en toon je de kaarten. Je peuter zal dan nijntje moeten zoeken op deze locaties. Echt geweldig gewoon!

 

Onze ervaring met het spel

Dit spel in 1 woord samengevat = fantastisch!

Wat een geniaal spelletje. Ik heb Daan eerst laten kennismaken met nijntje zelf en getoond dat ze zal praten wanneer ze verstopt is.

Het “oogjes even toe houden” gedeelte dat verliep iets anders dan verwacht haha. Hij wilde stiekem blijven kijken maar draaide zijn hoofd na aandringen uiteindelijk wel weg. Ik kreeg dan maar een paar seconden van hem om nijntje te verstoppen ahha. Wel heel grappig.

Wanneer ze begint te spreken vindt hij het echt grappig en gaat hij met een brede glimlach opzoek. Wanneer hij haar ziet wacht hij tot ze nog eens praat om haar daarna te pakken en wild af te geven aan mij hahaha. Echt zoooo hilarisch om hem bezig te zien.

 

Dit spel krijgt van ons een dikke 10 want er zijn gewoonweg geen minpunten aan. En een groot voordeel is dat het spel in niveaus kan gespeeld worden wat betekent voor jarenlang spelplezier!

*Verkrijgbaar bij tal van speelgoedwinkels en webwinkels zoals Dreamland, Fun,…*

 

Veel liefs,

Karen en Daantje xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s