Hoe kies ik een goede zonnecrème voor mijn kindje en is het belangrijk om een aftersun te gebruiken? Ik ging op onderzoek en kwam uit bij Naïf Care!

Het zonnetje begint steeds meer te schijnen en de zomer komt eraan. Welk zonneproduct kies ik dan het best voor mijn kindje en is een aftersun dan echt zo belangrijk? Ik vroeg het mij af en deed wat opzoekingswerk.

Niets is zo kwetsbaar als het huidje van baby’s en kinderen. Ze verbranden heel snel dus het is zeer belangrijk om jou kind goed te beschermen!

“Kids love fun in the sun, but no one likes a fried baby!”

 

Een minerale filter vs een chemische filter

Het gebeurt vaak dat zonneproducten beidde filters bevatten. Een chemische filter kan de huid gaan irriteren en sommigen kunnen zodanig in de huid indringen dat ze in onze bloedbaan terecht komen. Dit kan ervoor zorgen dat onze hormonenbalans verstoort geraakt. Dit wil ik dus echt niet voor mijn kindje.

Het verschil tussen deze twee is dat de chemische filter in de huid trekt en de UV stralingen opneemt en de minerale filters leggen een laagje op de huid en weerkaatsen de UV stralingen. Met een minerale filter heb je het minst kans op huidirritatie.

 

Nanodeeltjes

Er is wel een maar… Een minerale filter werkt meestal met de nanodeeltjes Zink oxide en titanium dioxide om de witte waas die hij achterlaat minder zichtbaar te maken. Deze nanodeeltjes dringen gelukkig alleen maar door tot de opperhuid. Het is dus veel gezonder om te gaan smeren met een minerale filter dan helemaal niet te smeren. Aan niet smeren zijn immers veel te hoge gezondheidsrisico’s verbonden.

 

Schadelijke ingrediënten

 Er is een waslijst aan schadelijke ingrediënten die een zonnecrème kan bevatten. De chemische filter was hier één van…

Ik som even de andere ingrediënten op :

  • Parabenen
  • Minerale olie
  • PEG , SLS / SLES
  • Phyenoxyethanol

Met deze kennis ben ik opzoek gegaan naar een zonnecrème die dit allemaal niet bevat. Tenslotte, we willen alleen maar het beste voor onze baby’s en kindjes.

 

Het nut van een aftersun

Een aftersun is écht wel belangrijk voor de huid van je baby/kindje alsook die van volwassenen. Het verschil tussen een aftersun en bodylotion is dat deze niet enkel voedt maar het heeft ook een verkoelend effect. Het kalmeert en verfrist de huid en zorgt dat deze minder trekkerig zal zijn. Je kindje zal zich na een warme zonnige dag lekker verfrist voelen en meer comfort ervaren aan zijn huidje.

 

Ik ontdekte Naïf 

In mijn zoektocht naar de beste zonnecrème voor kindjes kwam ik Naïf Care tegen.

Een SPF 50 met een minerale filter die de huid beschermd tegen de schadelijke UVA en UVB stralen. Alle opgesomde schadelijke ingrediënten komen niet voor in deze zonnecrème. Hoera!

De crème is ook voedend dankzij de shea butter én geurt echt ZO heerlijk. Eerlijk gezegd, ik ken geen babyproduct die zo goed ruikt! Het goede nieuws is dat deze geur allergeenvrij is dus het is ook geschikt voor de gevoelige huidjes.

Ondertussen heeft het zonnetje de voorbije twee weken zich al goed laten voelen waardoor ik de zonnecrème en aftersun al goed heb kunnen testen.

De zonnecrème laat zich makkelijk uitsmeren en het laat zo goed als geen witte waas achter. Daan wordt geen wit spookje 😉 Nou ja, eigenlijk is hij dat wel al hoor met zijn wit huidje AHA !

En oooh wat rook hij zo lekker, en wat een zacht huidje zeg! Soms wil ik echt in mijn baby bijten. hihi Ik denk dat ik wel niet de enige ben die dit soms wel eens zou willen doen :p

Maar goed, wat toch ook wel het belangrijkste is van het testen, is om te weten of hij goed werkt en of Daantje niet rood werd. En nee hoor, deze crème werkt perfect voor onze zoon! Na het insmeren is je kindje dan ook 2 uurtjes beschermd. Ik zou wel meer gaan smeren als jullie gaan zwemmen.

De aftersun gebruiken we steeds na zijn badje wanneer hij buiten heeft gespeeld in het zonnetje. Het is de kers op de taart van Naïf Care wat betreft de suncare. Je hebt maar een klein beetje nodig want het smeert ongelooflijk snel en goed uit. Het heeft een gelstructuur en glijdt als het ware over de huid. Makkelijk en snel, wat ik super vind aangezien Daan tegenwoordig soms maar weinig geduld heeft voor zo’n dingen J En alweer die typische heerlijke geur mmmmmm

 

De ingrediënten van de zonnecrème

Aqua, Octyldodecanol, Zinc Oxide(Nano), Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Titanium Dioxide(Nano), Glycerin, Phenylpropanol, MethylPropanedial, Tricontanyl pvp, Butyrospermum Parkii Butter, Caprylyl Glycol, Parfum, Cetearyul Glucoside, Isodeceth-6, Oleth-10, Citric Acid, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Sodium Cetearyl Sulfate, Alumina, Simethicone, Aluminium Stereate, Hydrolyzed Wheat Protein/pvp Crosspolymer, Polyhydroxystearic Acid, Isostearic Acid, Tetrasodiium Glutamate Diacetate

 

 

Oké toegegeven, wij zijn vanaf nu Naïf verslaafd…Ze hebben ook een uitgebreid gamma om jou baby te verzorgen waaronder bodylotion, wasgel, shampoo,…EN allemaal met die heerlijke geur mmm EN zonder al die schadelijke ingrediënten!

Ga je deze zomer op vakantie zoals wij én wil je niet een lading aan producten meenemen? Dan is de baby travelkit dé oplossing! Deze bevat een leuke milestonecard en in travelsize een shampoo, cleansing wash gel, softening bodylotion en een nurturing cream. Er zat ook nog een leuk slabbetje in van Imps & Elfs. Leuk leuk leuk!

 

Je kan Naïf vinden bij de betere babyspeciaalzaken waaronder Blabloom en bij apotheken .

 

Zijn jullie al bekend met Naïf Care?

 

Liefs,

Karen en Daan xoxo

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s