Toont je kindje aan dat hij zelf wil gaan eten? NumNum kan hem/haar hierbij op weg helpen naar het zelfstandig eten!

Het aangeven naar zelfstandig willen leren eten

Daan is nu bijna 11 maand oud, en geeft al een aantal weken aan dat hij zelfstandig wil leren gaan eten. Hij toont dit door met zijn handje naar het bord te gaan en het naar zich toe te trekken. Ik ben dan eens gaan proberen om i.p.v. de stukjes aardappel en groenten te pletten, het in kleine stukken te laten en het bord voor hem te presenteren.

Ja hoor, Daan nam de stukjes voorzichtig in zijn hand en bestudeerde ze. Dat was heel grappig om te zien. Na het bestuderen bracht hij langzaam een stukje naar zijn lippen om het zo eerst te proeven. Daarna volgde een reeks grappige en bedenkelijke gelaatsuitdrukkingen. Hij keek ernaar en begon te fronsen. Nadat het allemaal was goedgekeurd, begon hij lekker te smikkelen. Echt heel leuk en verrassend.

 

Tijd om te proberen met de NumNum lepel(tjes)

NumNum heeft 2 soorten lepeltjes. Een blauwe pre spoon voor gladde texturen zoals fruithapjes en de oranje pre spoon voor dikkere texturen.

Ik vind de lepeltjes zeer veilig voor de doorkomende tandjes. Hij kan zich niet gaan pijn doen door de hele zachte structuur van de pre spoons. Hij kan er lekker op gaan bijten en sabbelen én zo genieten van zijn hapjes.

Het bijzondere en innoverende aan deze pre spoon is dat hij een zeer speciale structuur heeft. Het is zo dat het lepeltje aan de binnenkant een open én geribbelde vorm heeft. Het voedsel kan daardoor met een juiste hoeveelheid opgeschept worden door je kindje en blijft dan ook hangen. Er is daardoor veel minder kans op morsen en frustratie voor jou kleintje.

Op dit filmpje kan je zien hoe het werkt :

Wij zijn hélemaal fan! Daan kan nu heel goed gaan oefenen 🙂 Het is super dat ze zich niet kunnen pijn doen aan de lepeltjes en het voedsel blijft zitten bij het opscheppen. Het lepeltje zelf is ook niet zwaar en ligt lekker in de hand.

Je kan deze pre spoons bestellen in de webshop van NumNum : https://numnumbaby.nl/waar-kun-je-numnum-kopen/webshop#!/NumNum-Pre-spoon-set/p/79627081/category=0 

 

Hier kan je Daan de oranje pre spoon zien uittesten 🙂 

Geven jullie kindjes al aan dat ze zelfstandig willen eten? Al getest met zo een pre spoon?

Liefs,

Karen en Daan xoxo

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s