De 360º wonder cup van Nûby zorgt voor een perfecte overgang naar het zelfstandig drinken uit een glas/beker. Het juiste bestek, zorgt er dan weer voor dat Daan goed kan oefenen op het zelfstandig eten. Hoera voor Nûby en een applausje voor Daan graag !

Een goede maand terug waren we al een aantal weken aan het oefenen op het drinken uit een beker. Dit ging niet zo vlot als ik had gehoopt. Daan verslikte zich nog vaak en dronk ook echt wild. Daarom liet ik hem gewoon uit zijn flesjes waar hij melk uit drinkt, zijn water ook drinken. Dit was een goede maar tijdelijke oplossing want ik wou dat Daan echt wel goed leerde drinken uit een beker.

Niet alleen het drinken maar ook op het zelfstandig leren eten met bestek willen we gaan oefenen. Daan eet steeds met zijn handjes en héél af en toe help ik hem bij bijvoorbeeld een yoghurtje enzo. Als hij dat zou moeten gaan uitlepelen met zijn handjes dan komt het niet goed denk ik hahaha. Daarom zal het juiste en aangepaste bestek van Nûby, Daan hierbij helpen ❤

De 360º wonder cup van Nûby

En toen kwam de 360º wonder cup van Nûby. Ik had over deze beker gelezen op de Facebookpage van Nûby en werd meteen enthousiast. Deze beker is de ideale tussenstap naar het zelfstandig leren drinken uit een beker.

Wat zo bijzonder is aan deze beker is dat hij helemaal NIET lekt en je kindje kan de hele beker rond gaan drinken! Echt ik stond versteld! Zo innovatief en een uniek systeem. Wanneer Daan ervan drinkt krijgt hij ook zelf de controle van hoeveel water er precies uit beker moet komen. Het antilekventiel sluit automatisch wanneer je kindje stopt met drinken. Gedaan met verslikken, knoeien,… Ze zouden al echt het lipje moeten opheffen….dan pas kunnen er een paar druppels doorheen. Is hij wild? Dan nog komt er niet te veel uit de beker! Haleluja!

De bekers komen in heel vrolijke kleurtjes. Daantje heeft de blauwe en loopt er heel graag mee rond haha. Af en toe probeert hij dan zelf eens te drinken. Ik merk wel dat hij zich nog steeds heel graag laat bedienen en het mij dus laat doen 😉 Drinken like a boss :-p

 

Na een tweetal weken Daan te laten drinken uit deze beker en af en toe een open beker aan te bieden kunnen we zeggen dat Daan zich zo goed als niet meer verslikt in een open beker!! WOW! Oké hij heft de beker nog niet zelf naar zijn mondje maar het drinken op zich gaat nu zo vlot! Ik ben zo blij en had nooit gedacht zo snel resultaat te gaan zien! Daan heeft echt dankzij de wonder cup leren minder gulzig te drinken en doseren. Ik hoef nu niet meer bang te zijn op verslikken want ik was dit wel hoor. We kunnen zeggen dat Daan heel goed drinkt uit een open beker nu 🙂

De wonder cup gebruiken we bijna de hele dag door en is heel makkelijk mee te nemen in de verzorgingstas of handtas en kan je afsluiten met het hygiënisch deksel dat erbij hoort. Tijdens het eten vind ik een open beker wel makkelijker omdat er altijd wel etensrestjes meekomen uit dat lieve mondje 😉

 

Eerste bestekje, 9m+

Daan eet nu al zeer goed uit het vuistje en heeft de pincetgreep perfect onder controle. Tijd dus voor een eerste bestekje!

We gaan eerst oefenen en kijken hoe hij reageert met het eerste bestekje van Nüby 9m+. Dit bestek heeft korte, ergonomische Easy Grip handvaten die comfort geven aan de handjes van je kindje en is zeer veilig. Het lijkt me ook heel goed om met deze te starten. Het bestek bestaat uit een lepel en vorkje en komen in verschillende leuke felle kleurtjes.

 

Zoals je kan zien gaan we nog veel oefenen 😉 Daan vond dit bestekje super interessant haha. Het lijkt me wel echt het ideale bestek om mee te beginnen en oefenen. Het ligt perfect in zijn handje en hij kan er makkelijk naar grijpen. I-de-aal!

 

Volgend bestekje, 12m+ 

Als bestekje hierop volgend, testen we het roestvrijstaal bestek uit voor kindjes vanaf 12m+. Deze set bestaat uit een lepel, mes en vork. Ook deze handvatten bestaan uit zachte en ergonomische Easy Grip handvaten. Je kan uit maar liefst zes verschillende leuke en schattige uitvoeringen kiezen. Wij gingen voor de print met het bijtje. Ik ben heel erg benieuwd hoe Daan met dit bestek zal omgaan.

 

 

 

Ook dit bestekje vond Daan natuurlijk o-zo interessant om te gaan bestuderen hihi. Het is toch zo een schatje. Hij is zo slim en ik ben echt een trotse mama. Dit bestek is ideaal na het meermaals oefenen met het vorig bestekje. Als hij dat goed onder de knie zal hebben kunnen we goed overgaan op deze. Dit bestek ligt ook wel al goed in de hand en het vorkje vind ik super voor fruit, groentjes en aardappeltjes te prikken. Alleen heb ik nog een beetje schrik dat hij misschien in zijn ogen zou gaan prikken aangezien hij de handeling van het voedsel prikken en dan naar de mond brengen, nog niet zo goed onder de knie heeft. Uiteraard is dit perfect normaal want pas rond 18 maanden beginnen de meeste kindjes een vorkje te gebruiken. Deze handelingen zijn niet zo vanzelfsprekend en vragen oefening. Dit is ook wat we vanaf nu heel goed zullen doen 🙂 Daan heeft er helemaal zin in!

 

Snackkommetjes

Oké over deze snackkommetjes van Nûby wil ik toch ook even mijn mening kwijt 😉 Wat zijn ze fantastisch!! Ik vond maar nergens kommetjes van 300 ml tot Nûby mij deze aanbood. Echt super want hiervoor hadden we kommetjes van 200ml, maar Daan eet wel al een pakje meer 😀

Deze kommetjes hebben verschillende leuke en felle kleurtjes en zijn geschikt voor invriezen, opwarmen in de microgolf en vaatwasser. Ik gebruik ze echt voor alles. Restjes bewaren, extra porties om in te vriezen, als snackpotje voor op uitstap,… Super handig ❤

 

* Je kan deze producten aankopen bij de betere babyzaken en online shops*

Kennen jullie het merk Nûby al? Welke producten gebruik je hiervan voor jou kleintje? Ook aan het oefenen op het zelfstandig drinken of met een eigen bestekje?

 

Veel liefs,

Karen en Daan xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s