Ontdek de mystiek van het Midden-Oosten bij de Arabisch ingerichte privé-wellness Riad Nagiba

Woho! Een tijdje terug mocht ik 3u lang komen genieten met mijn partner bij privé-wellness Riad Nagiba. Het Riad Nagiba ligt in hartje Eeklo. Wat ik heel bijzonder vind, is dat het helemaal op de bovenste verdieping ligt, op een dak met uitzicht op de stad, een arabisch dakterras of anders gezegd ; RIAD.

 

Bij Riad Nagiba kan je ook komen genieten van een massage, hammamrituelen, gelaatsverzorging, pedicure, ontharing en make-up. Voor ieder wat wils.

 

De welness

Wat was er allemaal aanwezig in deze welness?

  • Hammam
  • Een infraroodcabine, enig voor hun regio
  • Douche
  • Barrel sauna (op het dakterras)
  • Grote jacuzzi
  • Handdoeken
  • Badjas
  • Water en thee zijn steeds inbegrepen
  • Gezonde tussendoortjes zoals dadels, mueslireep,…
  • Zelfbedieningsbar dat achteraf wordt verrekend bij consumptie

Ter uitbreiding van de privé-welness kan je ervoor kiezen om vooraf te genieten van een behandeling zoals een gelaatsverzorging. Ook kan je tegen betaling als extraatje een hammamkit nemen om zo de ultieme hammam ervaring te hebben.

 

Onze welness ervaring bij Riad Nagiba

Ooh we keken er enorm naar uit. Eens heerlijk ontspannen met zen tweetjes. Wij gaan altijd heel graag naar de privé-wellness en bij Riad Nagiba waren wij nog niet geweest. Fantastisch dus om altijd nieuwe pareltjes te gaan ontdekken voor op ons welness lijstje. Ik kan je alvast zeggen dat Riad Nagiba echt wel een pareltje is ❤

 

Toen we aankwamen namen we de lift naar de bovenste verdieping waar deze welness is gelegen. Wanneer de lift openging kreeg ik meteen een heel relaxte indruk. Het was er lekker warm en het riep onmiddellijk dat Oosterse gevoel op. We waren erg onder de indruk. Ik was nog  niet in de wellness of ik was al aan het ontspannen. Deze wellness ligt midden in het centrum van Eeklo maar dat vergeet je meteen.

We werden na een 5tal minuten verwelkomt door een zeer vriendelijke en spontane dame  en mochten onze schoenen ruilen voor slippers. Deze dame was de zaakvoerster herself, Nagiba. Ik vind haar naam echt heel mooi en daar is deze welness dus naar genoemd samen met het dakterras(Riad). Ze nam ons mee naar de welness waar we eerst alle uitleg en een rondleiding kregen met een glaasje cava. Je wordt meteen ondergedompeld in de Oosterse wereld. Alles is Arabisch aangekleed en je waant je in de 1001 nachten sfeer. ❤ Zelfs de gezonde versnaperingen zijn Oosterse lekkernijen zoals dadels en Turks fruit.

 

Onze ervaring

Eerlijk is eerlijk, we hebben echt enorm genoten. Als mama en papa zijnde is qualitytime van tijd tot tijd echt eens nodig. Gewoon met zijn tweetjes van elkaars gezelschap genieten en voor de volle 100% alleen maar aandacht voor elkaar.

We hebben de volgorde van de wellness gevolgd, hoe het ons werd aangeraden. Normaal douchen we altijd eerst en daarna de jacuzzi in maar nu hebben we er ons echt aan gehouden. Ik heb me eerst gereinigd met de professionele verzorgingsproducten die er ter beschikking stonden. We zijn gestart met douchen om daarna een lekker warm voetbad te nemen met een speciale zwarte zeep. Wow, dat rook echt heerlijk en mijn voeten voelden aan als babyvoetjes. Daarop volgend gingen we in de infrarood sauna. Dit deed echt enorm deugt voor mijn spieren, rug en bekkenpijn. Hierna even bekomen en een glaasje water.

 

Daarna begonnen we met het hammam ritueel zoals het hoorde. Eerst je huid even bevochtigen, vervolgens goed insmeren met zwarte zweep, dan ga je in de hammam en vervolgens met de kessa (scrubhandschoen hammam) ga je goed gaan scrubben op de huid. Je huid voelt als herboren. Wat een zacht velletje.

 

Na het Marokkaans stoombad was het tijd om even uit te rusten en te genieten van een aantal dadels, een mueslireep en een heerlijke thee. Hmmm wat een ontspannen gevoel hadden we. We konden buiten genieten aangezien het zonnetje lekker scheen. Wat fijn! ❤

Na het bekomen gingen we in de barrel sauna. Dit is een unieke traditionele sauna in de vorm van een ton. Echt heel leuk. Een leuk weetje; bij een saunabeurt kan je tot wel 300kcal verbranden 😉 Een reden te meer om meer te gaan wellnessen 😀 Toen was het weer tijd om even te gaan relaxen en verder genieten van een glaasje cava. Ooh wat was dat zonnetje heerlijk.

Tijd om afsluiten in de jacuzzi. Wie houdt er nu niet van bubbelen en massage in je rug. Doordat buiten het zonnetje vol op ons scheen werd het na een 15tal minuutjes echt wel heel warm in de jacuzzi. Iets te warm haha en dat is iets wat ik nooit zeg dus het moet echt wel warm geweest zijn. Het deed wel enorm deugt aan mijn spieren omdat ik dagelijks veel pijn.

Als laatste hebben we ons gedouched met de heerlijke professionele producten die er tot onze beschikking stonden. Ik heb me ook verzorgd met een lichaamsmelk van het merk Pupa waar ik meteen verliefd op werd. Jammer genoeg was deze uitverkocht. Hij rook ZO lekker mmm ik denk er nog aan AHA 😀

Deze privé-wellness is echt een pareltje dat je MOET komen ontdekken als je dat nog niet gedaan hebt. We hebben enorm genoten en de setting maakte alles uniek. Dankjewel lieve Nagiba en je zal ons zeker en vast nog zien ❤

 

Zelf komen ontdekken ?

Reserveren kan je via hier doen alsook de site ontdekken : http://www.riadnagiba.be/reserveren.htm

Volg deze unieke wellness ook op Facebook om de promoties op de voet te volgen, dit is echt wel vaak de moeite : https://www.facebook.com/www.riadnagiba.be/

Liefs,

Karen xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s