So-Phi ; Love is in the hair!

Oh my, toen ik het product voor het eerst zag verschijnen was ik echt IN LOVE ❤ Hoe bijzonder kan een haaraccessoire zijn?

Aangezien ik mijn haren vaak in een dotje of een staart moet steken omdat mijn zoontje het zo ge-wel-dig vindt om eraan te trekken, werd ik laaiend enthousiast om deze haarstokjes te gaan testen.

 

Het verhaal achter deze unieke haarstokjes

Wat is perfectie? En kunnen we het zelfs bepalen of meten? De Griekse wijsgeer Euclides beschreef het als eerste en gaf het kind meteen ook een naam: PHI. The Golden Ratio. De gulden snede dook echter ook al eerder op; zo baseerden de oude Egyptenaren zich op deze verhouding bij het bouwen van hun piramides.

Divina Proportia (de Goddelijke Proportie) wordt afgekort met de Griekse letter Φ (spreek uit ‘fie’) en komt overeen met het getal 1,618… Het is de basis voor esthetische perfectie en balans.

In de natuur vinden we veel voorbeelden van deze Φ-verhouding. Zo is er de inplanting van zonnebloemzaden in de zonnebloem volgens de gekende Reeks van Fibonacci. De opbouw van een bloemkool, een slakkenhuis, sterrenstelsels, de rangschikking van blaadjes rond de stengel van een plant,…volgen allemaal deze beroemde reeks.

Φ is ook op andere plaatsen te ontdekken: bijvoorbeeld in de verhouding tussen de lengte van het middelste botje in je vinger tot het langste botje en het kortste botje. Ook in het hartslagpatroon, zichtbaar gemaakt op een ECG, is Φ aanwezig.

De spiraal van Archimedes is eveneens rechtstreeks uit Φ afgeleid en geroemde kunstenaars zoals Leonardo Da Vinci maakten dan weer kwistig gebruik van deze spiraal in hun werk. In de krullen van Leda bijvoorbeeld, bij het schilderij Leda en de zwaan, maar ook in zijn wereldwijd beroemde werk de Mona Lisa.

Da Vinci had bovendien een goed onderbouwde mening over wat deze vorm van perfectie betreft: ‘Simplicity is the ultimate form of sophistication’.

Wij bij So-Phi zijn ervan overtuigd dat de vrouw van nature perfect is. Een toets parfum, een discreet accessoire volstaan om haar schoonheid te accentueren.

Daarnaast zijn we meer dan ‘enkel’ een accessoire merk. Met onze duurzame en kwalitatieve producten streven we ernaar om een verschil maken. Onder het motto ‘Stick Together’ willen we dat vrouwen elkaar helpen. Zo schenken we per verkochte Hairstick van So-Phi, 1 euro aan een welbepaald goed doel, dat zich focust op het helpen van vrouwen overal ter wereld. Een concreet project van een lokale vrouwenorganisatie die zich inzet om de positie en situatie van vrouwen in de wereld te verbeteren en te versterken, daar willen wij bij So-Phi ons steentje toe bijdragen. Ontdek op onze website welke projecten we dankzij jullie bijdrage kunnen steunen.

 

Stick Together

Ze zijn meer dan enkel een accessoire merk. Met hun duurzame en kwalitatieve producten willen ze een verschil maken. Onder het motto ‘Stick Together’ willen ze dat vrouwen elkaar helpen. Zo schenken ze per verkochte Hair Stick van So-Phi, 1 euro aan het goede doel. Het goede doel dat ze gekozen hebben is Zonta. Met hun internationaal netwerk steunen ze overal ter wereld lokale projecten.

Hoe mooi is dat?!

 

De collecties

Je hebt de premium, classic en bohemian collectie.

  • De Bohemian collectie bestaat uit bruine en zwarte tinten.

  • De Classic lijn bestaat uit leuke vrolijke kleurtjes.

  • De premium collectie bestaan uit luxueuze tinten zoals goud.

 

Life isn’t perfect, but your hair can be

Oke, let’s do this.

De stokjes voelen lekker glad en stevig aan. Ze zijn 16 cm lang, vervaardigd uit polycarbonaat, 100% recycleerbaar en UV bestendig! Top gewoon.

Ik heb twee stokjes uit de classic lijn mogen ontvangen in het zwart en baby pink en in het luxueus goud van de premium collection. Echt waar, ik ben er gek van ❤

 

Tijd om uit te gaan testen! Ik bekijk eerst een filpje want ik heb geen flauw idee hoe ik hieraan moet beginnen haha.

Oké, nu is het mijn beurt om het zelf te gaan proberen. Ready, set , GOOOO!

Oh my, het is niet zo makkelijk als gedacht. Mijn haar is heel dik en lang maar ik blijf oefenen en ja hoor WOHOOO I did it!! Na een 10 min oefenen heb ik het onder de knie! Op een paar seconden heb ik nu een mooi dotje ❤ I love it en het zit echt muurvast! I-DE-AAL ❤

Op de eerste foto met het roze stokje zie je dat ik nog andere haartjes er vergeten bijnemen had. Oefenen oefenen oefen 🙂 Daarna kwam het helemaal goed en deed ik een andere stijl ❤

 

 

Je kan deze stokjes kopen via hun website https://so-phi.com/nl/.

Love,

Karen xoxo

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s