Uitgetest ; de productlijn Coconut en No Perfum Baby van Urtekram

Urtekram, dit merk kende ik nog niet en stond dus bovenaan op mijn lijstje van producten die ik heel graag wil testen. Het is een Deens merk met een hart voor dieren, gecertificeerd door Ecocert Greenlife en zijn bovendien ook nog eens vegan. De producten zijn van hoge kwaliteit. Oooh we love Urtekram ❤

 

Een beetje informatie over de verzorgingsproducten van Urtekram zodat we ze beter leren kennen

Urtekram heeft sinds 1970 veel pure en natuurlijke producten voor lichaams- en haarverzorging gemaakt, en we zijn er sinds het begin al van bewust dat het lichaam alles waar we het mee behandelen, absorbeert – net zoals het alles wat we eten absorberen.

Dus zijn alle verzorgingsproducten van Urtekram:

 • Gecertificeerd biologisch met het COSMOS ORGANIC certificaat van Ecocert Greenlife. Behalve de Deo Stick (COSMOS Natural)
 • Zonder parabenen en synthetische conserveringsmiddelen die de endocrien verstoren.
 • Gemaakt van groente-ingrediënten (echter, onze lipbalsem bevat bijenwas)
 • Zonder petrochemische ingrediënten
 • Niet getest op dieren

Een heel mooi lijstje als je het mij vraagt. We zijn al helemaal fan!

 

Ecocert Greenlife

Ecocert Greenlife is waarschijnlijk de belangrijkste regelgevende instantie wat betreft biologische verzorgingsproducten, en legt een aantal van de strengste voorwaarden op :

Regeling van ingrediënten, de puurheid en de oorsprong:

 • 20% van het product moet biologisch zijn
 • De grondstoffen moeten vrij zijn van verontreinigde zware metalen, koolwaterstoffen, pesticiden, dioxinen, GMO (genetisch aangepaste organismen), nitraten en moeten via eenvoudige processen gemaakt zijn.
 • Minimum 05% van de ingrediënten moeten natuurlijk zijn
 • Minimum 95% van het de plantonderdelen moet biologisch zijn

Specifieke strenge voorwaarden:

 • Synthetische verf, synthetische parfum, synthetische antioxidanten en weekmakers, synthetische oliën en vetten, ingrediënten van de olie-industrie, siliconen mogen niet in de producten gebruikt worden.
 • Beoordeling hoe de milieuprestaties zich ontwikkelen (management, wetgeving uitstoot en afval)
 • Beperkingen wat betreft het gebruik van agressieve huishoudelijke chemicaliën tijdens het reinigen
 • Testen op dieren niet toegestaan
 • De verpakking mag niet verontreinigd zijn en moet herbruikbaar zijn (PVC, PS en plastic met meerdere lagen is verboden).

Labelcontrole:

 • Er moet duidelijk aangegeven worden welk deel van de ingrediënten natuurlijk en biologisch van oorsprong zijn.

 

De producten die ik heb mogen testen

De productlijn ; Coconut

Wie is er niet gek op de geur van kokos? Precies 😉 We love coconut! Voor diegene die niet houden van een overheersende kokosgeur…dan hoef je helemaal geen schrik te hebben van deze productlijn want de geur is namelijk heel zacht en natuurlijk. Je ruikt dat het puur natuur is en niet synthetisch.

De flesjes zijn ook heel normaal en hebben een ecolook vind ik. Het past perfect binnen hun filosofie.

 

De kokos douchegel   :

Het pompflesje komt in een 245 ml. Ik vind pompjes altijd zeer hygiënisch omdat je niet met je vingers in het product hoeft te gaan zitten.

Het eerste wat ik doe is het flesje opendraaien en eens aan ruiken. De geur is lekker zacht en niet een synthetische kokosgeur. De douchegel is gemaakt van biologische kokosnectar. Het bevat ook diglycerine dat helpt bij het natuurlijk reinigen en vocht inbrengen van de huid.

Ik vind hem zeer zacht voor mijn huid want ik heb geen last van een prikkend of trekkerig gevoel. Hij strijkt ook zeer makkelijk open en glijd als het ware over mijn huid waardoor ik niet veel van het product nodig heb.

 

De Kokos bodylotion :

Ook dit komt in een pompflesje van 245ml. Deze bodylotion is dé perfecte aanvulling op de kokos douchegel. Na het genieten van je douche of bad kan je je huid verder verwennen met deze kokos bodylotion. De geur is ook bij deze heerlijk, zacht en natuurlijk. De bodylotion is verrijkt met biologische virgin kokosolie. Daarnaast bevat hij hyaluronzuur dat bekend staat om zijn voedende en vochtinbrengende eigenschappen. Het werkt ook heel verzachtend en dat merk ik meteen.

Ook van dit product heb je niet veel nodig omdat het heel makkelijk insmeert. Het product trekt snel in en geeft geen plakkerig gevoel waardoor je je kledij meteen kan aantrekken. Mijn huid voelt een hele dag zacht en soepel aan. Oh ik ben echt helemaal fan van de producten!

 

De productlijn ; No Perfume Baby

Wat ik zo geweldig vind, is dat de producten ook geen chemische/synthetische elementen bevatten die de endocriene functies kunnen verstoren. Zeker in het bijzonder voor onze kleintjes. De No Perfume Babylijn is speciaal ontwikkeld voor de tere huid van onze baby’s en kindjes. Ze zijn zeer mild en niet agressief. Ze bestaan enkel uit kruidenextracten en zeepbestanddelen van oliepalmen en plantaardige olie.

 

De All-over Wash :

Deze uiterst milde zeep kan je zowel voor het lichaam als haar gebruiken. Er is gebruik gemaakt van aloë vera en glycerine om op een zo zacht mogelijke manier de tere huid te reinigen. Wat ik geweldig vind is dat het schuim niet in de oogjes prikt dus met een gerust hart kon ik Daan zijn haartjes hiermee wassen. Zoals de productlijn het zegt bevatten ze geen parfum en zullen onze kindjes dus niet allergisch gaan reageren. De wasgel schuimt zachtjes en geurt neutraal. Ik gebruik deze echt heel graag om Daan te wassen.

 

De baby bodylotion :

Deze bodylotion voedt en verzorgd Daan zijn velletje enorm. Wat een zacht huidje heeft hij. Dit product is op basis van plantenolies en shea butter dat gekend staat voor zijn super hydraterende werking. Shea butter bevat een hoog gehalte aan vitamine A, E en F.

De lotion mag je zelfs voor hun gezichtje gebruiken omdat hij zo zacht en niet agressief is. Echt een toppertje voor onze kindjes. Hij trekt snel in zodat ik na het insmeren Daan onmiddellijk kan aankleden. Geweldig!

Wij zijn blij dat we de producten mogen testen hebben en zijn nu enorm fan geworden van het merk Urtekram. De producten zijn niet alleen uitstekend voor onze huid maar ook hun filosofie spreekt me erg aan. Niet getest op dieren, Ecocert Greenlife, vegan, geen parabenen en synthetische stoffen die de endocriene functie verstoren…. Kortom een merk met alleen maar voordelen en een groot hart! ❤ Veel liefde voor Urtekram ❤

We zijn nu heel benieuwd naar hun andere producten en ik hou jullie op de hoogte wanneer we nieuwe producten hebben getest!

 

*** De producten van Urtekram zijn te koop bij je dichtstbijzijnde Carrefour ***

 

Veel liefs,

Karen en Daan xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s