Shop in de kijker ; Hip en Eigenwijs

Hey lieve allemaal,

Tijd om weer een shop in de kijker te plaatsen. Deze keer gaat het over de shop ; Hip en Eigenwijs. De naam alleen al vinden we geweldig! Zeker passend voor al die eigenwijze schatjes van ons 😉 Je kan bij Hip en Eigenwijs terecht voor kleurrijke handgemaakte baby- en kinderkledij. Ze heeft een beperkte collectie die uit voorraad leverbaar is en andere kleding wordt op maat gemaakt in overleg met de klant. Ik vertel jullie graag wat meer…

 

 

 

Het creatieve brein achter Hip en Eigenwijs

Het gezicht achter deze mooie shop is Joyce Molendijk. Deze vrolijke dame uit Maasdam is 34 en heeft zelf 2 schatten van kinderen ; Kaithlynn (6) en Ryan (4). Binnenkort is ze 18 jaar samen met haar man waarvan 9 jaar getrouwd. Er hangt dus behoorlijk wat liefde daar in de lucht als je het mij vraagt J Ge-wel-dig toch! ❤

Een aantal jaren terug heeft ze een makelaarsopleiding afgerond maar eigenlijk was dit haar ding niet en haalde ze er geen voldoening uit. Ondertussen volgt ze al een aantal jaar naailes, diverse cursussen die ermee te maken hebben en volgt ze op dit moment ook een cursus om volledig zelf patronen te leren tekenen. Heel duidelijk dat dit volledig haar ding is en ze dus met passie de kleertjes maakt.

Dat Joyce creatief is, daar kunnen we niet naast kijken. Ze maakt alle kleding zelf en heeft een heleboel machines om tot haar gewenste resultaat te komen. Zo beschikt ze over een naaimachine, 2 lockmachines, een coverlock, een brother scan en cut en een zwenkram pers. Qua stoffen gebruikt ze het meest tricot waarvan specifiek digitale tricot.

 

Het ontstaan van Hip en Eigenwijs

Joyce is in dit avontuur gerold zeg maar. Toen haar jongste bijna naar school ging, wou ze terug aan het werk. Ze is thuis er steeds geweest voor haar kinderen om het beste van haarzelf als mama te geven. Ze zocht een job waarbij ze alle flexibiliteit in verband met haar kinderen kon behouden. Ze naar school brengen, afhalen van school, geen verantwoording aan iemand wanneer ze eens ziek zijn en ze moet thuis blijven,… Daardoor waren haar opties beperkt en ging ze opzoek naar schoonmaakadresjes.

Maar….haar omgeving bracht haar op het idee om zelf kleding te maken. Plots kreeg ze een verzoekje… Het begon met een ; “ja hoor ik wil dat gerust een keertje doen.” Maar dat keertje groeide al heel snel uit tot waar ze de dag van vandaag staat. Wat mag Joyce trots zijn op haarzelf. Haar omgeving moedigde haar aan en zeiden dat ze zeker moest doorgaan. Ze vertelt me dat ze eerlijk gezegd wel een beetje schrik had en er een aantal vragen door haar hoofd spookten zoals ; “ben ik hier wel goed in, wat als mensen mijn werk niet mooi vinden, wat als er geen interesse zou zijn…?” Dit is helemaal begrijpelijk. Ik zou ook zo denken. Het is altijd een nieuw en groot avontuur om iets op jezelf te gaan doen vind ik.

Na lang nadenken over een gepaste naam kwam “Hip en Eigenwijs”. Hip slaat op de hippe kleding die ze maakt en Eigenwijs staat voor haar eigenwijs gezinnetje. Hihih ik vind het echt superleuk gekozen. ❤

 

Toekomstplannen

Haar man is ondertussen begonnen met een klein naaiatelier op te bouwen in haar garage zodat ze echt haar eigen plekje ervoor heeft. Heel fijn lijkt me dat!

Joyce doet voornamelijk dingen vanuit haar gevoel dus ze ziet wel hoe de toekomst loopt. Ze hoopt wel in mei of juni online te kunnen gaan met haar website waar ze dus echt een webshop zal lanceren. Wij kijken daar zeker en vast naar uit!

Joyce zal in de toekomst ook af en toe workshops plannen waarvan de eerste datum reeds gepland staat. Ook gaat ze haar thuisstudies zeker afmaken zodat ze zelf patronen kan gaan tekenen.

 

De outfit van Daan

Joyce heeft voor Daan een zeer stoer setje gemaakt ; “Extreme”. Bestaande uit een hoodie en bijpassende broek. De stof is zeer zacht en soepel waardoor Daan er goed in kan bewegen. Dit vind ik heel erg belangrijk voor onze kids. Ze moeten niet rondlopen met stijve broeken en shirts of sweaters waarin ze met moeite kunnen bewegen.

De hoodie heeft een kap en de broek is meer dan stoer doordat het coole patroon weer terugkomt als knielappen en bij de zakjes. Alleen maar voor stoere eigenwijze kids dus 😉 Muahuahua

*Prijs Hoodie “Extreme” : €29,95

*Prijs Broek “Extreme”: €35,95

(Patroon hoodie/sweater : semper sofilantjes, Patroon broek : domi sofilantjes met eigen variatie)

 

Wat vinden jullie van deze super coole outfit? Wij vonden het meer dan geweldig dat Daan hiervoor modelletje mocht zijn en zijn heel erg fan van “Hip en Eigenwijs”. We hopen dan ook om in de toekomst misschien verder te mogen samenwerken en “Hip en Eigenwijs” nog te voorzien van foto’s met Daan als modelletje. Ik hou jullie dan op de hoogte lieverds. ❤

 

Volgen jullie haar al op Facebook en Instagram? Bestellen kan je via daar doen. Je kan ook steeds met eigen voorstellen naar haar. Ze bekijkt dan samen met jou wat haalbaar is en mooi zou zijn.  ❤

Veel succes verder lieve Joyce! We kijken al uit naar de lancering van jou webshop!

 

Love,

 

Karen en Daan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s