Detoxen met Sapje

Hey Lieverds,

Ondertussen zijn we al woensdag en dus tijd om een nieuwe ervaring met jullie te delen. Vorige week ging ik voor de eerste keer detoxen. Ik voelde mij de laatste tijd minder fit en vermoeider. Het werd tijd dat ik daar verandering in bracht, and so I did! Nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker even verder.

 

Waarom af en toe detoxen goed is voor je lichaam

Ik hoor het jullie al denken lieverds. Ons lichaam heeft toch geen detox nodig? Het reinigt zichzelf? Ja dat klopt, maar als we deze zelfreinigende functie zo goed mogelijk willen blijvend laten werken is het goed om af en toe een handje te helpen. Wat bedoel ik hiermee; het is goed om factoren die deze functie vertragen, te verwijderen. Het doel van detoxen is dus om te zorgen dat onze zelfreinigende functie zo goed mogelijk haar werk kan blijven uitvoeren.

 

Wat is een Sap-detox

Ik heb de 5-daagse sap-detox gedaan maar je kan gerust kiezen voor bijvoorbeeld 3 dagen. Het is een korte vloeibare ontgiftingskuur die je lichaam en geest zuivert. Je zou denken dat je met zo een sapje niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt maar niks is minder waar. Met de sapjes krijg je voldoende brandstof, natuurlijke vitamines, plantaardige vetten, eiwitten, aminozuren, mineralen en heel veel micronutriënten binnen.

Een paar dagen minder eiwitten, vetten en suikers zorgt ervoor dat je spijsvertering rust krijgt. Je lichaam krijgt zo de mogelijkheid om via de lever, galblaas en nieren de gifstoffen uit het lichaam te elimineren.

Een detoxkuur is ook altijd een goede manier om je te helpen met de overgang naar een gezondere levensstijl. De sapkuur bevat diverse seizoensgebonden groentesapjes, speciale groentesoep, kamille thee, cleanse shotjes en kurkuma-gembersap.

 

Een aantal weetjes over Sapje

Wist je dat de sapjes…

 • Vers, slowjuice, handgeperst, koudgeperst zijn
 • 100% biologisch, puur en raw zijn
 • Zonder water, suiker of kunstmatige toevoegingen
 • Meer dan 400 gram groente per sapje
 • Bestaan uit 85% groente, 15% fruit, kruiden, specerijen en zeewieren -> seizoensgebonden, lokaal en vers van het land
 • Niet onnatuurlijk geconserveerd
 • Je ze diepgevroren ontvangt en na ontvriezen nog 7 dagen houdbaar zijn in de koelkast
 • …..

 

Het belang van een goede voorbereiding

Oké ladies, lees dit even goed want het is belangrijk voor je lichaam dat je zeker je lichaam goed voorbereidt op een detoxkuur.

Door te gaan voorbereiden gaat de detox niet alleen effectiever zijn maar je zal dan ook veel minder kans hebben op bijwerkingen of afkickverschijnselen. Je begint met voorbereiden, 3 dagen voor je de kuur wil gaan starten. Stap voor stap begin je met zware voeding uit je dieet te gaan schrappen. Je mag bijvoorbeeld absoluut geen alcohol of koffie gaan nuttigen maar je drinkt wel 8 glazen water per dag. Alle info hierover krijg je van Sapje verzonden via mail van zodra je je bestelling hebt geplaatst. Zeer handig en moet je dus zeker lezen.

Concreet betekend dit :

 • 3 dagen vooraf geen rood vlees en melkproducten
 • 2 dagen vooraf geen vlees, kip, vis, schaaldieren of eieren alsook geen koolhydraten van brood, witte rijst en suikers
 • 1 dag vooraf eet je enkel nog salade, groentesoep, groenten, knollen, peulvruchten, fruit en noten

Na de detox is het ook niet de bedoeling dat je meteen weer zwaar gaat eten, roken, alcohol nuttigen etc… Je bouwt weer alles langzaam op.

 

Mijn ervaring

Nadat ik mijn bestelling geplaatst had, ontving ik meer informatie via mail. Ik vond het super dat je de dag van levering zelf kan kiezen. Die dag zelf, ontvang je een smsje met daarop het tijdstip wanneer ze ongeveer zullen leveren. Alle kwam netjes diepgevroren en verpakt toe.

Na mooi 3dagen te gaan voorbereiden was het tijd om te gaan detoxen. Ik had er veel zin in. In de box zit een dagprogramma zodat je kan zien op welk uur je wat gaat drinken.

De eerste dag van de detox was het lastigst. Je lichaam moet wennen en afkicken van de vele suikers, overmatige vetten,…Tegen de avond toe, had ik af en toe een knorrend maagje en wat hoofdpijn maar dat ging vrij snel over. De dag erna was er eerlijk gezegd al geen sprake meer van hoofdpijn of honger. Ik voelde me ook minder vermoeid. De sapjes zijn ook wel écht lekker en vullen goed. Je proeft de pure smaken. Weet je wat het ook is…ik denk doordat je vaak en regelmatig een sapje drinkt, je maag geen kans krijgt om honger te hebben. Het is ook veel gezonder om regelmatig wat te eten.

Dag 3,4 en 5 had ik het gevoel dat ik mij precies meer kon concentreren dan anders. Ik voelde me zowel fysisch als psychisch lekker fit. Ook mijn weegschaal deed me verrassen. Op het einde van de detox was ik maar liefst 2,5 kilo kwijt!!! Hoe leuk is dat?

Een mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar! Wist je dat je trouwens ook de Sapjes apart kan aankopen? Heb je het bijvoorbeeld moeilijk om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit te komen? Dan kan je elke dag een sapje nemen en zo toch voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen te krijgen. I-de-aal. A Sapje a day keeps the doctor away 😉

 

Ook zin om te gaan detoxen en je lichaam te geven wat het verdient? Klik dan hier.

Volgen jullie Sapje al op Facebook of Instagram?

 

Love and stay healthy,

Karen xoxo

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s