Uitgetest met Viata ; de Louise verstuiver- en knuffelbox én het geboortepakket van Galenco

Hey babes,

Vandaag kom ik met een blog, speciaal voor jullie kleintjes. In samenwerking met Viata, mocht ik een aantal producten uittesten waarvan ik mijn ervaringen graag met jullie wil delen. De merken “Galenco” en “Phytosun” zullen jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren klinken. Benieuwd wat ik precies getest heb? Lees dan zeker even verder.

 

Viata, jou online apotheek

Ik wil graag eerst even wat vertellen over deze online apotheek. Ik vind het echt zo’n luxe dat ik mijn huis niet uit moet om naar de apotheek te gaan. Tenzij je natuurlijk medicatie op voorschrift nodig hebt, dan kan je niet anders. Maar voor alle andere dingen kan je bij Viata terecht.

Hun aanbod is zeer ruim, lees -> 30.000 producten en wel 1000 merken! Whoaawh! Alles staat links netjes per categorie geordend. Geen verwarrende boel en zeer duidelijk. Je zal er niet verdwalen tussen de producten 😉

Een echt pluspunt is dat je steeds onmiddellijk contact kan hebben met een medewerker via de chat. Heb je dus vragen over een bepaald product? Neem er de chat bij en je wordt meteen geholpen.

Bestel je voor 19u, dan heb je jou producten de volgende dag al bij jou thuis. Geweldig niet? Ik zei het toch…echt een luxe! Viata heeft ook dikwijls zeer mooie kortingen lopen. Neem zeker eens een kijkje bij de pakketten in de kijker. Ik zag er kortingen die opliepen tot wel 40%!

 

Galenco verzorgingstas

Of je nu een mommy bent of je hebt nog geen kids, dit geboortepakket is echt i-de-aal. Je kan het als geschenk geven of weet je nog niet goed welke producten je voor je kersverse baby wil gebruiken? Dan is dit perfect als kennismakingsset. Ik vind zo’n pakket ook altijd ideaal om mee te nemen op reis. Waarom? Het bevat alles wat je maar nodig hebt voor die korte periode dat je weg bent en in een kleine formaatjes zodat je niet met een zware boel aan producten moet gaan sleuren. Wat willen we nog meer?

Deze verzorgingstas van Galenco bevat ;

 • Een lichaamsmelk 100 ml
 • Een waslotion 100 ml
 • Badolie 100 ml
 • Een luiercrème 25 ml
 • Een pakje vochtige doekjes 25 stuks

Naast de mooie en complete inhoud komt dit in een leuk tasje waar je steeds de producten van jou kleintjes in kan bewaren. Erg handig! Je kan het ook gebruiken als strandtasje waarin je de zonnebrandcrèmes en aftersun in kan bewaren. ❤ Je kan nooit tasjes genoeg hebben zeg ik altijd aha!

Voor wie Galenco nog niet kent; de producten zijn zeer mild, hypoallergeen en speciaal ontwikkeld met dermatologen én mama’s. Gemiddeld 80% van de ingrediënten kent een natuurlijke oorsprong. Al hun producten zijn vrij van parabenen, kleurstoffen, ftalaen of essentiële oliën. De formules zijn PH-neutraal en dermatologisch getest waardoor de kans op een allergische reactie bijna volledig is uitgesloten. Bovendien bevatten alle babyproducten, gezuiverde gezoete amandelolie die de huid intens voed, verzacht, de huid soepel maakt, het vochtgehalte reguleert en de celregeneratie stimuleert. Wat denken jullie hiervan? Ik vind het ge-weldig!

 

Onze ervaring

Zoals jullie het wel zagen aankomen, wij vinden Galenco meer dan geweldig. Zeker deze productlijn voor baby’s. Dit pakketje bevat alles wat je maar nodig hebt om de huid van je kindje het beste te geven en te beschermen van al die schadelijke invloeden van buitenaf.

Wat zo fantastisch is aan de badolie, is dat je geen bijkomende zeep nodig hebt. Je doet wat badolie in het warme water (tussen de 36-38 graden) en hup, klaar om je kindje te laten genieten van zijn badje. Ik vind het heerlijk om Daan hiermee in bad te stoppen. De olie maakt zijn huidje o-zo zacht en je voelt dat deze echt gevoed is.

Na het badderen dep ik zijn huid zachtjes af, niet schrobben want anders neem je het filmlaagje weg die de olie heeft gevormd. Als de huid droog is kan je beginnen smeren met de lichaamsmelk uit deze set voor een extra zachte en beschermde huid. Ik smeer hem meestal 2x per dag in.

De zachte reinigingsdoekjes en luiercrème zijn ook super. De doekjes zijn ideaal voor onderweg tijdens de luierwissel én ik gebruik ze ook om zijn handjes en mondje proper te maken voor en na het eten. Handig hoor 😉 De luiercrème is dan weer onmisbaar tijdens elke luierwissel om zo de billetjes steeds te beschermen. Deze crème voorkomt dat er irritatie zou komen door urine, stoelgang, wrijving van de luier…

Klik op Galenco voor meer producten en info.

 

Phytosun knuffelbox en Louise verstuiver

Eerst even een woordje uitleg voor wie Phytosun nog niet kent.

Reeds 25 jaar geleden ontwikkelde Phytosun Essentiële Oliën van E.O.B.B.G.-kwaliteit en Plantaardige Oliën in samenwerking met enkele artsen en apothekers.

Dankzij zijn speurwerk in de plantenwereld en leerzame ontmoetingen met ook andere producenten en aromatherapeuten, maakt Phytosun zich een ongeëvenaarde ervaring eigen en selecteert zo de meest kwalitatieve planten om er een puur en actief bestanddeel uit te winnen.

Vandaag bestaat het gamma Phytosun uit 2 segmenten:

 • de Essentiële Oliën in pure vorm voor wie graag eigen producten samenstelt of ervoor kiest een bepaalde olie te gebruiken voor een specifieke kwaal;
 • de kant-en-klare producten die een combinatie van Essentiële Oliën of andere natuurlijke ingrediënten bevatten.

De oliën zijn :

 • Botanisch en Biochemisch gekenmerkt
 • 100% natuurlijk en bio
 • Niet vervalst
 • Niet verder gezuiverd
 • Niet ontdaan van terpenen
 • Niet verdund

In enkele jaren is Phytosun hét referentiemerk geworden voor natuurlijke verzorging binnen de apotheek.

 

De Phytosun Knuffelbox

Hebben jullie al gehoord over Essentiële Oliën gebruik bij jonge kindjes? Voor mij was het ook mijn eerste ervaring hiermee en ik kan je meteen zeggen dat dit een positieve was. ❤

Essentiële oliën kan je zowel verstuiven, op de huid gebruiken én zelfs innemen. Het levert positieve resultaten zowel bij fysische als psychische klachten. (bv angsten, slaapproblemen, alle luchtwegaandoeningen,…) Het is wel belangrijk om steeds de aanbevolen hoeveelheid te respecteren!

Deze box bevat :

 • Louise, het konijntje lijnzaadkussen
 • Essentiële olie van Grove Den en een flesje lavendel Officinalis
 • Handleiding

De oliën geuren heerlijk maar hun werking is nog belangrijker. De Grove Den helpt bij het atmosferisch zuiveren en het vrijmaken van de luchtwegen. De Lavendel helpt bij het kalmeren bij onrust/slaapproblemen, verzachten van schaaf- en snijwonden/brandwonden/jeuk en parfumeren van ruimten.

Hoe gebruik je dit zullen jullie zich afvragen… Heel simpel ladies! Je haalt het kussentje uit het konijntje, even 1 minuut opwarmen in de microgolf op 350W, daarna de juiste hoeveelheid druppels en klaar! Daarna steek je het kussentje terug in het konijntje.

Het kussentje is bovendien zacht en ruikt nu heerlijk. Daan heeft geen problemen met slapen of met zijn gezondheid maar hij vindt het toch heel fijn om bij zich te houden in zijn bedje. Echt schattig en lief. De essentiële oliën zullen ervoor zorgen dat zijn weerstand die al zo goed is, nog beter te helpen worden. Geweldig toch? Als hij nog eens verkouden zal zijn dan zullen de druppeltjes zeker en vast hun werking doen. Ik ben fan!

 

De Phytosun Louise verstuiver

Oh meiden, deze verstuiver is gewoon geweldig voor onze kids. Hij is uitgerust met een ultrasoon diffusiesysteem waardoor het aromatisch water verdampt wordt door trillingen. Op deze manier wordt de lucht bevochtigd en worden Essentiële oliën in alle zachtheid verstuift.

Het is ook niet zomaar een verstuiver. Ik vind hem erg mooi en een zeer kindvriendelijk design met vrolijke konijntjes en sfeerlicht dat kan veranderen van kleur.

De verstuiver kan je instellen door op de aan/uit knop te gaan drukken. Afhankelijk van het aantal keer je drukt zal de verstuiver op een andere manier gaan werken. Ik vind het fijn als hij als cyclische verstuiver werkt. Daar moet je 2 maal voor drukken. De verstuiver werkt dan 30 min en zal steeds afwisselend 30 seconden verstuiven en dan 30 seconden pauzeren.

Hij is bovendien zeer makkelijk in gebruik. Je giet mineraal water tot de maximumlijn. Vervolgens druppel je de gewenste hoeveelheid afhankelijk van de leeftijd van het kind. Alle deksels plaats je terug en hij is klaar om te starten! Van zodra hij start neem ik de heerlijk geur waar. Mmm ik vind het echt i-de-aal voor in Daan zijn kamertje. Je vernevelt steeds een 30 minuten voor het slapengaan. De oliën kunnen dan goed hun werking doen. Net zoals het Louise kussentje vinden we deze vernevelaar top!

Klik op Phytosun voor meer producten en info.

 

 

*Bestellen doe je door hier te gaan klikken*

 

Liefs,

Karen en Daan xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s