Uitgetest ; de nieuwe productlijn “Purple Lavender” van Urtekram

Hey lieverds,

Zijn jullie ook zo van het zonnetje aan het genieten? Of is het veel te warm? Ik vind het heerlijk maar moet wel af en toe eens naar binnen gaan “vluchten”. Misschien 2 graden minder was ook goed geweest 😉 .

Vandaag laat ik jullie kennis maken met een nieuwe productlijn van Urtekram die ik hem mogen ontdekken ; Purple Lavender. I-de-aal met dit zonnige weertje. Beniewd? Lees dan even verder en kom te weten om welke producten het gaat.

 

Een beetje informatie over de verzorgingsproducten van Urtekram

Voor diegene die mijn post in november hebben gemist over de Coconut productlijn en No Perfum Baby, hieronder wat meer informatie over Urtekram.

Urtekram heeft sinds 1970 veel pure en natuurlijke producten voor lichaams- en haarverzorging gemaakt, en we zijn er sinds het begin al van bewust dat het lichaam alles waar we het mee behandelen, absorbeert – net zoals het alles wat we eten absorberen.

Dus zijn alle verzorgingsproducten van Urtekram:

 • Gecertificeerd biologisch met het COSMOS ORGANIC certificaat van Ecocert Greenlife. Behalve de Deo Stick (COSMOS Natural)
 • Zonder parabenen en synthetische conserveringsmiddelen die de endocrien verstoren.
 • Gemaakt van groente-ingrediënten (echter, onze lipbalsem bevat bijenwas)
 • Zonder petrochemische ingrediënten
 • Niet getest op dieren

 

 

Ecocert Greenlife

Ecocert Greenlife is waarschijnlijk de belangrijkste regelgevende instantie wat betreft biologische verzorgingsproducten, en legt een aantal van de strengste voorwaarden op :

Regeling van ingrediënten, de puurheid en de oorsprong:

 • 20% van het product moet biologisch zijn
 • De grondstoffen moeten vrij zijn van verontreinigde zware metalen, koolwaterstoffen, pesticiden, dioxinen, GMO (genetisch aangepaste organismen), nitraten en moeten via eenvoudige processen gemaakt zijn.
 • Minimum 05% van de ingrediënten moeten natuurlijk zijn
 • Minimum 95% van het de plantonderdelen moet biologisch zijn

Specifieke strenge voorwaarden:

 • Synthetische verf, synthetische parfum, synthetische antioxidanten en weekmakers, synthetische oliën en vetten, ingrediënten van de olie-industrie, siliconen mogen niet in de producten gebruikt worden.
 • Beoordeling hoe de milieuprestaties zich ontwikkelen (management, wetgeving uitstoot en afval)
 • Beperkingen wat betreft het gebruik van agressieve huishoudelijke chemicaliën tijdens het reinigen
 • Testen op dieren niet toegestaan
 • De verpakking mag niet verontreinigd zijn en moet herbruikbaar zijn (PVC, PS en plastic met meerdere lagen is verboden).

Labelcontrole:

 • Er moet duidelijk aangegeven worden welk deel van de ingrediënten natuurlijk en biologisch van oorsprong zijn.

 

Productlijn Purple Lavender

Een heerlijke productlijn voor de Lavendellovers onder ons. De geur is subtiel aanwezig, dus het is niet zo dat je er hoofdpijn van zal krijgen. De ingrediënten kennen allemaal een 100% natuurlijke oorsprong zoals we gewend zijn van Urtekram. De lavendelgeur komt van de voedende biologische essentiële lavendelolie. Ook de verpakking is weer erg mooi maar neutraal. Hmmm time to relax! ❤

 

De Purple Lavender Body Scrub – 150 ml

Onmisbaar om je huid te verwennen en zacht te maken. Door te gaan scrubben verwijder je dode huidcellen et voila, daar is je nieuwe zachte huid! Door vaak te scrubben leert je huid als het ware steeds sneller te gaan vernieuwen waardoor je echt een babyhuidje krijgt én vooral ook je huid jong te houden.

De peeling is ook helemaal plantaardig en heeft een zeer fijne korrel. Hij wordt gecombineerd met het lactobacillus ferment en wilgenschors extract. Je huid wordt zo lekker zacht en gehydrateerd.

Ohja, de scrub is ook ideaal voor mensen die last hebben van keratosis pilaris. Dit is een onschuldige huidaandoening die niet vaak mooi oogt en meestal voorkomt op de bovenarmen. Dit krijg je echt supersnel weg door vaak te scrubben en te voeden en hydrateren! Dus scrubben ladies!

 

De Purple Lavender Body Lotion – 245 ml

Deze bodylotion breng ik elke ochtend en avond aan na het douchen en de scrub. Eerst lekker dode huidcellen verwijderen en daarna verwennen met deze voedende lotion. Heerlijk ook om steeds met de zelfde geur dan te gaan verzorgen. Niet eerst een peeling met Lavendel en daarna een bodylotion van Kokos…Daar hou ik niet van.

Deze bodylotion is lekker zacht en smeert goed open zonder jou te laten plakken. Je kan onmiddellijk je kleding aantrekken. Door de lavendel vind ik hem ook heel fris aanvoelen en niet zwaar.

Hij zorgt voor een langdurige en onmiddellijke hydratatie van je huid. De essentiële lavendelolie en de botanische extracten werken samen met een mengsel van lactobacillus-ferment, hexapeptide en hyaluronzuur om de natuurlijke balans van je huid te houden en te herstellen.

 

De Purple Lavender Body Oil – 100 ml

Een toppertje uit de productlijn. Ik vind olies altijd heel erg fijn. Zeker als je een droge huid hebt of last hebt van droge vlekjes of huidnerfjes. Olie werkt enorm voedend maar ook ontspannend. Ik gebruik deze olie ook bijvoorbeeld om mij eens goed te laten masseren door mijn aanstaande 😉 Een nekmassage kan altijd eens deugt doen he ladies!

De olie is ook heel makkelijk te doseren met het pompflaconnetje en je wordt geen vette vis! Aha! De olie bevat een mix van het co-enzym Q10, broccolizaadolie, amandelolie en jojoba-olie. Een babyzachte huid gegarandeerd!

 

Zoals je kan zien, weer een top productlijn en veel liefde voor Urtekram ❤

 

*** De producten van Urtekram zijn te koop bij je dichtstbijzijnde Carrefour ***

 

Liefs,

Karen xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s