Met Super Mario Party is het altijd een feestje in huis!

Hey lieve allemaal,

Vandaag is het tijd voor een feestje! En wel een feestje met Mario! Nintendo kwam met een vernieuwde versie van het superbekende spel “Mario Party” ; “Super Mario Party”. Wij waren helemaal door het dolle heen! Niks leuker om met familie en vrienden samen gezellig een spelletje te spelen. We love it! Op zo’n momenten wordt er steeds wat afgelachen! Benieuwd naar de game? Lees dan zeker even verder.

 

Het ultieme bordspelfeest met vrienden uit het Paddenstoelenrijk

Voor diegene die het spel nog niet kennen of nog niet hebben gespeeld zal ik even een woordje uitleg geven. Het spel is min of meer wat gebaseerd op een bordspel zoals vroeger.

Je kiest een bord waarop je wil spelen, speelt met dobbelstenen en je gaat met vakjes vooruit. Maaaaar let op, ook de vakjes kunnen wat leuks(of minder leuks) verbergen 😉 En wat is hier nu zo superleuk aan? Het is bedoeling dat je zoveel mogelijk sterren verzameld tijdens de game. Dit doe je door voldoende coins te verzamelen tijdens minigames zodat je een ster kan betalen, zoveel mogelijk te winnen,….

Deze nieuwe “Super Mario Party” is dan ook echt in heel wat opzichten vernieuwd. Zo kan je nu kiezen uit unieke dobbelstenen die verschillen naargelang je personage, er zijn maar liefst 80 gloednieuwe minigames bij, vier nieuwe speelborden, nieuwe spelstanden, 20 personages om uit te kiezen, online Mariothon…. Helemaal geweldig!

 

Mario party

Zoals ik hierboven al had beschreven kan je kiezen uit 4 spelborden en race je over het bord door de dobbelsteen te rollen. Maar voor je het spel begint, kies je jou personage. Je hebt keuze uit maar liefst 20 personages uit de wereld van Mario. How cool is that?

Een aantal vakken van het bord bevatten speciale gebeurtenissen zoals minigames of een reuze inktvis die de brug doet instorten… Niet is te gek 😉

Je verzamelt munten door op vakjes te komen waar je munten krijgt, deel te nemen aan minigames,… De munten kan je uitgeven aan voorwerpen of om een ster te kopen. Wie op het einde van de game de meeste sterren heeft, wint. Jihaaaa.

 

Gloednieuwe minigames

Yesss, jullie lezen het goed. Super Mario Party heeft maar liefst 80 nieuwe minigames! Gebruik per speler 1 Joy-Con om aan de slag te gaan.

Je hebt ieder-voor-zich-minigames voor 4 spelers, werk samen als team in 2-vs-2-games of ga de confrontatie aan in 1-vs-3-minigames. In “Toads Keetkamer” is het zelfs zo dat de minigames over twee Nintendo Switch-systemen kan worden gespeeld. Echt te-gek!

 

Toads Keetkamer

Wie is er nu niet gek op die schattige Toad. Wij alleszins wel 😉 Wat is er zo uniek aan deze “Keetkamer” hoor ik jullie denken? Wel, je kan er unieke multiplayer-minigames spelen waarbij je zelfs twee Nintendo Switch-systemen aan elkaar kan koppelen om het plezier te verdubbelen.

 

Nog meer spelstanden voor meer plezier

Ha! Jullie waren al onder de indruk maar er is nog veel meer!

Partnerparty : Bij dit spel beweeg je vrij over het bord en werk je dus samen zoals de naam het al deed vermoeden.

Beat-Baas : Klinkt cool hé? Dat is het ook echt. Je speelt er bewegingsgestuurde en ritmische minigames. Echt hilarisch! Doe mee op de maat van de muziek!

Weg der uitdagingen : In deze spelstand speel je alleen. Het is de bedoeling dat je bepaalde doelstellingen moet halen om minigames te kunnen voltooien. Really cool.

Wilde wateren : Als team bestuur je een roeiboot die op tijd de finish moet halen. In tijdsnood? Knal de ballonnen af om minigames te spelen zodat je extra tijd kan winnen.

 

Online Mariothon

Voor het eerst in de geschiedenis van Mario Party, kan je het spel online spelen. How cool is that? Het spelbord zelf kan je niet spelen helaas. Het gaat dus enkel over het voltooien van een reeks minigames die je samen met vrienden of andere online-spelers speelt.

 

Onze ervaring met deze nieuwe Super Mario Party

Wat een aanrader. Wij vinden het spel echt zoveel mooier geworden. De kleuren, personages, de verschillende speelstanden, de 80 gloednieuwe minigames, de verrassingen in het bord,….er is zoveel op te noemen!

Echt heel fijn om eens het traditionele spelbord om te ruilen met losse minigames of één van de andere avonturen. Het spel is echt naar een heel ander niveau opgetrokken en geïnnoveerd. De spelletjes zelf zijn zeer origineel en je krijgt er maar niet genoeg van. Je neemt echt actief deel in het spel. Dus niet alleen maar op knopjes drukken maar zelf actief bewegen. Zo moet je bijvoorbeeld zelf een beweging maken om je driewieler vooruit te krijgen of je vlees bakken in de pan door zelf je vlees te gaan draaien en zo snel mogelijk gaar te krijgen. Je kan het zo gek niet bedenken. Wij zijn MEGA fan!

 

Super Mario Party voor Nintendo Switch is vanaf nu verkrijgbaar in de Nintendo e-Shop of je kan het spel in tal van winkels zelf verkrijgen.

*Prijs : €59,99*

 

Liefs en tot snel,

Karen xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s