Sinterklaas cadeautip 3 : Hijs de zeilen! Tijd om op ontdekking te gaan samen met het Vrolijke Vriendjes Piratenschip van VTech!

Dag lieve allemaal,

Hier zijn we alweer met een volgende Sinterklaas cadeautip! Sinterklaas komt steeds dichterbij en dat zullen we geweten hebben. Hier zijn we thuis al volop aan het aftellen en krijgt Daan af en toe al wat lekkers in zijn schoentje. Terwijl ik dit artikel neerschrijf is onze Daan mooi naast mij in zijn Sinterklaas kleurboek aan het kleuren met Sinterklaasliedjes op de achtergrond. Wat een mooie weken zijn het. Om dan nog maar te zwijgen over de gezellige kerstperiode die eraan komt.

Vandaag ga ik het hebben over het Vtech Vrolijke Vriendjes Piratenschip! Een echte aanrader om je kids mee te verrassen.

Hijs de zeilen! Tijd om op ontdekking te gaan!

 

Vrolijke Vriendjes Piratenschip van VTech

Dat wij reuze fan zijn van VTech, dat weten jullie al veel langer dan vandaag. Het speelgoed is steeds stevig en van duurzame materialen, prachtige kleuren, muziek, de grove en fijne motoriek die wordt uitgedaagd, rollenspel enzoverder. Bij VTech denken ze aan alles, true story. En net daarom zijn we zo grote fans.

Het Piratenschip is dan ook weer echt een pareltje. Daan is helemaal dol op piraten dus ik wist dat dit een topper ging zijn voor hem. Ook het feit dat het schip kan vooruit gerold worden is helemaal top. Jullie weten immers hoe gek Daan is van alles wat op wielen staat. Dit Piratenschip mocht dus niet ontbreken aan zijn VTech Collectie.

 

Het Piratenschip en zijn verborgen schatten

Ja hoor, dit schip is één-en-al verrassingen voor je kids. Zelfs ik stond echt verbaasd. Het schip is namelijk niet wat het lijkt….Je kan het namelijk openen en op ontdekking gaan ;

 • Breng een bezoekje aan de Octopus zijn verblijf op het strandplatform van Schatteneiland. Je kan er de Octopus uithalen en zijn tentakels laten ronddraaien door hem naar voor en achter te laten bewegen. Supercool!                                                                                                                                                                   

 

 • En wat dacht je van Schatteneiland zelf? Je kan er het trapje uitklappen om er het Aapje, de Kapitein (piraat) Kay of Matroos Milan op te plaatsen en omver te stoten door de kanonskogel in het gat te laten vallen. Muahuahua. Ja dat is een beetje stout, maar dat gebeurt nu eenmaal in het Piratenleven 😉 Of je klapt het trapje terug omhoog om dan de springplank naar buiten te trekken en de kanonskogel zo te laten vallen en van de trap te zien rollen. Dit kon je trouwens zien in onze stories.                                                                                    

 

 • Speel met de vriendjes op de wip

 

Op het Piratenschip

Ook wanneer het schip dicht is kan je er heel wat dingen mee doen ;

 • Ga op ontdekking en vaar met schip. Het schip staat op wielen dus kan je kleintje helemaal in zijn fantasie opgaan. Su-per!

 

 • Plaats eens een vriendje in het kraaiennest en sta op de uitkijk voor rotsen of grote golven die eraan komen! Kijk maar goed uit!                                                                                                                                                     

 

 • Iemand moet het schip besturen dus laat een vriendje achter het roer staan en draai eraan.                                   

 

 • Is er een sterke wind? Storm op komst? Draai aan de masten om de zeilen te doen draaien.

 

 • Plaats een vriendje op Magic Point. Je kindje zal onder de indruk zijn! Speel zo rollenspellen, luister naar grappige geluiden, liedjes en leuke zinnen.                                                                                                                

 

 • En dit is een leuke…Het kanon! Plaats de kogel in het kanon en trek aan de kanon-toets o, de kogel te lanceren. Plezier verzekerd! Dit zag je ook wel in de stories 😉 Daan vindt het geweldig!                                                              

 

De verschillende speelstanden

Ook bij dit Schip zijn er drie verschillende speelstanden voor je kiddo. Je kan trouwens zelf ook het geluidsvolume instellen en er zijn drie knipperende toetsen die bij de drie speelstanden ook in actie schieten. De lichtjes zullen meeknipperen met het geluid. Maak zeker terwijl ook gebruik van het Magic Point.                                                                

Je kindje kan kiezen uit de speelstanden ; leren, rollenspel en muziek.

 • Leren : Wanneer je kiest voor de speelstand leren kan je kennismaken met kleuren, voorwerpen, letters, cijfers en nog veel meer. Het is echt heel leerzaam vind ik.
 • Rollenspel : Druk op de knipperende toetsen en plaats een vriendje op het Magic Point. De stem zal je kindje opdrachtjes geven waardoor hij helemaal in zijn fantasie kan opgaan. Echt geweldig.
 • Muziek : Zing mee met de liedjes en laat je verrassen door leuke melodietjes.

 

Onze ervaring met het Piratenschip

Zoals jullie kunnen lezen zorgt dit Piratenschip voor uren plezier. Er is zoveel te ontdekken voor je kleintje. Daan kan er zich enorm mee bezighouden en spelen. Hij gaat helemaal in zijn fantasie op.                                                             

Bij het openen van de doos zagen we ook al gauw dat het in elkaar steken van het schip niet moeilijk ging zijn. Oefff, dit is bij VTech steeds geweldig. Geen lang gezeur van mijn ongeduldige peuter.

Daan is helemaal weg van de Vrolijke Vriendjes. Oh, hoeveel keer hij mij de piraat nog niet is komen tonen haha. Dit maakt me zo gelukkig. En de leuke zinnetjes die ze zeggen, de melodietjes, the magic point,….echt top! Aan alles is gedacht. Hij vindt het super om het schip ook heen en weer te rijden.                                                                              

Wat ik ook zo geweldig vind, is dat het schip tegen je kindje praat en hem opdrachtjes geeft om helemaal in het verhaal op te gaan.

Het design zelf is echt prachtig. Zulke mooie kleuren…en dat het schip open kan en wordt omgetoverd tot een schateiland is helemaal te gek!

 

Zo lieve mama’s en papa’s, omi’s en opi’s, ik hoop dat ik jullie terug heb mogen inspireren voor Sinterklaas of de feestdagen die eraan komen. Het schip is echt een dikke aanrader. Binnenkort nog een laatste Sinterklaas cadeautip dus hou zeker de blog in de gaten.

 

*Het Vrolijke Vriendjes Piratenschip van VTech is geschikt voor kids van 1-5 jaar*

*Prijs : 44,99*

 

Liefs,

Karen en Daantje xoxo

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s