Het XeraCalm A.D. gamma van Avène werkt zeer doeltreffend tegen een jeukende en zeer droge huid.

Dag lieve mama’s,

In de vorige blog, konden jullie lezen dat het helaas niet zo goed gaat met me. Nu is het zo dat ik vorige week woensdag ben opgenomen in het ziekenhuis. Om een lang verhaal, kort te maken ; ik heb ondertussen een coloscopie onder narcose gekregen en daar hebben ze gezien dat mijn dikke darm nog zieker is geworden. Ik ga jullie de details besparen maar het is echt heavy. Vandaar dat ik ook doodziek was/ben. Ik heb daarvoor nu Medrol (zware cortisone) gekregen en binnenkort onderhoudsmedicatie om mijn ziekte van Crohn onder controle te krijgen én te houden. Ik zit nu (zaterdag 2/03) nog in het ziekenhuis en hoop één van deze dagen naar huis te kunnen.

Jullie konden ook al lezen dat ik, sinds ik ziek ben, een enorme gevoelige huid heb. Droog, jeuk en reactief. Nu ik aan de Medrol ben verwacht ik dat het alleen maar erger zal worden. Ik heb dan echt het geluk dat ik mocht kennismaken met een aantal producten van Eau Thermale Avène uit het XeraCalm A.D gamma. Geweldig voor het hele gezin! Ook voor Daantje top dus. Benieuwd? Lees dan snel even verder.

Het XeraCalm A.D gamma

Avène ontwikkelde dit speciale verzorgingsassortiment voor uiterst gevoelige huidtypes. Droge tot zeer droge huidjes, huidjes met aanleg voor atopie, reactieve huid,… Het is ook zo dat je niet een atopische huid hoeft te hebben om last te hebben van jeuk. Ik heb heel vaak last nu van een zeer droge huid die schilferig is, nerfjes vertoont en daardoor jeukt. Zeker wanneer ik uit de douche kom. Ook heb ik soms echte droge plekken die soms reageren en dus rood zien. Dit gamma komt dan ook als een geschenk uit de hemel.

Uitzonderlijke ingrediënten, doeltreffend en veilig ;

  • I-modulia® : het eerste biotechnologische bestanddeel dat afkomstig is uit het thermaal water van Avène dat inwerkt op jeuk, roodheid en het afweersysteem van de huid.
  • Cer-omega : dit zijn lipiden die gelijkenissen vertonen als die van de huid. Ze werken in op de droogheid en hertellen de huidbarrière.
  • Thermaal water van Avène : werkt kalmerend en anti-irriterend en verzachtend.

Bewezen doeltreffendheid

Veelbelovende resultaten die ik graag met jullie deel ;

  • Geen jeuk meer na gemiddeld 5 dagen
  • De huid wordt onmiddellijk gekalmeerd en langdurig gevoed : 48u hydratatie
  • Brengt het microbioom van de huid weer in evenwicht
  • De doeltreffendheid is erkend door onafhankelijke onderzoekers van het European Dermatology Forum

Het volledige assortiment XeraCalm A.D dat ik mocht testen

XeraCalm A.D. Vetinbrengende Crème – Gematigd droge huid – 200ml – €20,50

Deze vetinbrengende crème is echt geweldig. Zeker voor Daan omdat zijn huid soms wat aan de droge kant is en dus perfect bij hem past. De crème voelt zeer rijk aan en werkt enorm voedend. Na het aanbrengen ziet én voelt onze huid echt zacht aan én terug comfortabel. Mijn huid reageert zeer goed op deze crème en is minder rood.

Ik ben ook echt fan van het nieuwe pompsysteem Sterile Cosmetics. Er is geen kans op contaminatie én het product blijft steriel. Echt top!

XeraCalm A.D. Vetinbrengende Balsem – Zeer droge huid – 400 ml – €24,50

Deze relipiderende balsem is een echte life saviour voor mijn huid. Hij is speciaal ontwikkeld voor de zeer droge huid met neiging tot atopie. Velen onder jullie die een sterk uitdrogende huid hebben, hebben hier jeuk van. Ook ik heb hier last van. Zeker als ik uit de douche kom, gaat mijn huid trekkerig gaan aanvoelen met jeuk als gevolg. Door te gaan krabben wordt het natuurlijk alleen maar erger. Niet doen dus!

Deze vetinbrengende balsem voelt dan ook heerlijk aan op mijn huid wanneer ik hem aanbreng. Mijn huid wordt onmiddellijk gekalmeerd, ziet en voelt gevoed aan én de jeuk is veel draaglijker. Na dag 2 was het verschil al enorm voelbaar. Ook voor Daan is deze balsem geweldig maar de crème vind ik voor hem wel iets beter omdat zijn huid niet zó droog is als die van mij.

XeraCalm A.D. Voedende Doucheolie – Zeer droge huid met neiging tot atopie en jeuk – 400 ml – €17,50

Oh ladies, deze behoort nu tot mijn topfavorieten van doucheolies. Deze is echt héér-lijk zeg! Kunnen douchen zonder jeuk is echt hemels. En wat is mijn huid zacht. Ik heb het gevoel dat deze doucheolie een klein filmlaagje op mijn huid achterlaat waardoor mijn huidje na het douchen ook lekker zacht blijft. Ook Daantje vindt de olie heel leuk om hem mee te wassen.

Deze doucheolie is speciaal voor de zeer droge huid en huidjes met neiging tot atopie. Ook mijn rode vlekjes prikken of jeuken helemaal niet. De doucheolie reinigt zeer zacht en voedt enorm. Hij bevat geen parfum.

XeraCalm A.D. Overvet reinigingsblokje – Zeer droge huid met nieging tot atopie en jeuk – 100 g – €6,90

Altijd wanneer ik zeepblokjes zie, denk ik aan de zeepjes van vroeger. De zeepjes die je bij je meme/oma of oudere vrouwtjes op het toilet kan zien liggen…Ik kreeg er steeds erge jeuk en een droge huid van. Ik krijg er echt de kriebels van hahaha.

Dit overvet reinigingsblokje is natuurlijk echt volledig anders! Thank god! Het is zeer zacht en heeft een reinigende basis zonder zeep. De huid wordt gerespecteerd en beschermd tegen de uitdrogende werking van water. Het vermindert jeuk, kalmeert roodheid en irritaie en stimuleert het afweersysteem van de huid. Na het wassen voelen onze huidjes lekker zacht aan en geen trekkerig gevoel meer. Je mag er zelfs de snoetjes mee wassen! Echt heel handig.

Zoals jullie konden lezen zijn ik en Daan zeer tevreden van dit gamma. Ik had na een aantal dagen al een groot effect voor mijn jeuk, gevoeligheid en roodheid. De doeltreffendheid vind ik echt bijzonder. Ongelooflijk dat onze huidjes zo snel positief reageerden. Echt een aanrader voor het hele gezin.


Fijn dat zowel baby’s, kinderen en volwassenen van deze producten gebruik kunnen maken. Geen gedoe met verschillende merken, gamma’s of voor elk gezinslid aangepaste producten te moeten gebruiken. Gewoon 1 merk, 1 gamma voor het hele gezin. Alleen maar vol lof!  

*Het hele XeraCalm A.D gamma is verkrijgbaar bij uw apotheek of online apotheek*

Veel liefs,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s