Daantje werd 3 jaar en vierde zijn verjaardag in….Boudewijn Seapark!

Dag lieve schatten,

Onlangs konden jullie Daantje zijn verjaardag meevolgen via de stories. Wat een heerlijk weekend hebben wij beleefd! Op zijn verjaardag zelf, hebben we hem verrast met cadeautjes, taart én een superleuke uitstap naar Boudewijn Seapark. Het was dan ook zijn allereerste keer naar dit park. Benieuwd hoe onze dag precies verliep? Lees dan snel even verder.

Birthday Boy

Hoeeeraaaa!!! Onze kleine jongen wordt groot! Daan werd 3 jaar en dat hebben we dus heerlijk gevierd. Hij was vrijdag de 12de juli jarig, dus zijn we richting Oost-Vlaanderen gegaan de avond daar voor.

Het eerste dat we gedaan hebben na het ontwaken was luidkeels “Happy Birthday” zingen en cadeautjes uitpakken. De avond ervoor hadden we zijn cadeautjes klaargezet, vlaggenlijn opgehangen en ballonnen opgeblazen.

Aangezien we een uitstap hadden gepland, was het dus taart als ontbijt en why not?! Op een verjaardag moet alles kunnen dus ook een lekker stukje taart als ontbijt 😉 Hihi. Met mijn lactose-intolerantie was het voor mij dus kwijlen naar een taart op afstand, veilig uit mijn buurt. 🙂

Boudewijn Seapark

Het was lang geleden, héél lang geleden dat we het park hadden bezocht. Ik gok toch al gauw een jaar of 20. Dat telt al eens he 😉 We keken er dan ook enorm naar uit om met het hele gezin te gaan. Ook de omi en opi van Daan gingen mee.

Helaas zijn we onze dag gestart met regen. Dat was niet zo erg aangezien we dan eerst gaan spelen zijn in de overdekte speeltuin “Bobo’s Indoor”. Oké het was er wat verouderd zoals het hele park wel is, máár daar kijken wij echt wel doorheen. Het gaan tenslotte om het plezier voor het kind. Of dat nu wat verouderd is of niet, dat boeit de kids helemaal niet.

De regen bleef even doorgaan en ondertussen was het tijd om wat te eten. Wij gingen wat eten in het “Seaside” restaurant waar we echt verrast werden door de lekkere keuken. Ik had een hamburger genomen, Daan kipnuggets, Jeffrey ging voor een pizza, mijn papa voor de kip met frietjes en mama voor het stoofvlees met frietjes. We hebben gesmuld want alles smaakte zeer vers! Ook de hamburger was zeker geen typische Mc Do burger. Laat die boterhammen dus maar gauw thuis!

Na onze heerlijke lunch was het even gedaan met regenen maar al gauw begon het weer onderweg. Gelukkig konden we er mee lachen want het zou écht wel beter weer nog worden. Om te schuilen zijn we dan in het treintje gegaan. Daan vond het superleuk.

Na het treintje zijn we gaan kijken bij de zeehondjes om vervolgens naar de “Calimero Carousel” te gaan waar Daan wel 3 rondjes is in geweest haha. Daarna was het tijd voor een rondje in de “Old timers” en ben ik met mijn papa in de “Orca Ride” geweest. Op die laatste kwam ook heel wat reactie in de stories die dag. Ik had een stukje gefilmd terwijl ik erin zat waarop je me hoorde lachen en brullen. Sorry not sorry 😉 Ik ben er op het einde van de dag trouwens nog eens in geweest met Jeffrey ook ahha.

Na veel lachen en plezier zijn we gaan kijken naar de zeeleeuwen show. Ohja eerst even iets belangrijk over de shows in het park met de zeeleeuwen, zeehonden en dolfijnen…. De dieren worden GEEN dingen aangeleerd die ze NIET van nature kunnen of aanleren. Alles wat wordt getoond heeft te zien met wat ze kunnen vanuit de natuur en heeft altijd een doel zoals de “medische training”. Om een voorbeeld te geven ; de mond opendoen om te kijken naar de tanden. Snel zwemmen, hun geluiden, springen,…. Denk dus niet dat de shows bestaan uit een bal gooien naar het publiek of andere toestanden die niet thuishoren. Dat is allemaal heel wat veranderd. Je krijgt ook zeer veel info over de diersoorten wat echt heel boeiend was. Er wordt ook steeds gehamerd op het feit dat we moeten zorgdragen voor onze natuur en dieren. Bewust zijn van het klimaat en de vervuiling,…

De show met de zeeleeuwen was dan ook heel fijn. Daan was echt verbaasd hoe snel zij wel kunnen zwemmen en vond het fijn dat ze visjes kregen hihi. Ook de show van de zeehonden was heel leuk en leerrijk.

Na deze shows was het tijd om terug wat te drinken en van een ijsje te genieten. Toen het ijsje op was, wou hij lekker gaan klimmen en glijden bij de “Kids Island” speeltuin. Er waren zeer leuke glijbanen en speeltoestellen.

Als afsluiter van de dag, gingen we naar de Dolfijnenshow. Als ik eraan terugdenk, krijg ik steeds kippenvel. Dat was echt het allermooiste van de dag. Wat nieuw was buiten vroeger, was het hele grote scherm waar we beelden van in de nature konden zien, informatie over de dolfijnen en hun leefomgeving én duidelijk aandacht dat we iets aan de vervuiling van de oceanen moeten doen.

Zoals jullie kunnen lezen hebben we echt een hele fijne en unieke dag beleefd. Het is zeker de moeite om het park een bezoekje te brengen. Daan heeft het er nog heel vaak over. Ohja, misschien ook wel fijn om te weten en zeker nu in de zomer…ze hebben er een nieuw en groot aquapark! Meer info kunnen jullie vinden op de website https://www.boudewijnseapark.be/

Veel liefs,

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s