Cadeautip voor de feestdagen ; Nintendo Switch Ring Fit Adventure

Dag lieve schatten,

De feestdagen komen eraan en wat kijken we er hier thuis echt naar uit. Het is zo’n gezellige periode! Het gezellig samen zijn, het huis versieren, lekker eten, uitstapjes maken,…

Ik heb voor jullie dan ook speciaal voor de feestdagen nog een kei leuke cadeautip. Leuk om cadeau te doen of gewoon om jezelf eens in de watten te leggen ; de Nintendo Switch Ring Fit Adventure.

Wat zit er in de doos

In de mooie doos zit het spelletje zelf, een Ring-Con en een beenband. De Ring-Con ga je gebruiken om tal van bewegingen en oefeningen mee uit te voeren. De beenband gaat om je linker bovenbeen en die registreert of je aan het joggen, hard lopen of knieën aan het heffen bent.

Wat is de bedoeling van het spel

Het spel zorgt ervoor dat je elke dag aan voldoende beweging komt. Dit door middel van een avontuur, minigames die je speelt tegen anderen of eigen work-outs die je kan samenstellen en aanpassen aan je lifestyle.

Geen fitness abonnement meer nodig

Zoals ik ook al eerder zei in de stories op Instagram ; dit spel zorgt ervoor dat je niet meer vast zit aan een abonnement. Ik vind dit echt geweldig dat je dit niet meer nodig hebt om toch voldoende te kunnen bewegingen op een dag. Er zijn zoveel redenen waarom mensen niet altijd in een fitness kunnen of willen geraken ; de gezondheid die het niet toestaat, geen babysit, schaamte, tijdsdruk, …

Voor mij is dit echt ideaal omdat elke dag bij mij anders kan zijn door mijn ziekte en de inspuitingen die ik gebruik.

Hoe dan meer beweging?

Mijn favoriet van het spel is het avontuur. Heerlijk gewoon. Je start met het meten van je kracht, invoeren van je leeftijd enzoverder. Daarna krijg je een personage en begin je aan een heus avontuur. Niet zomaar een game want dit spel wil dus dat je elke dag voldoende beweging krijgt.

Al spelenderwijs ga je aan je conditie en spiergroepen gaan werken. Je komt in een wereld terecht waar je het gaat opnemen tegen een baas. Door die wereld ga je joggen, sprinten en knieheffen om bijvoorbeeld een trap op te lopen.

Bang dat je niet genoeg variatie zult hebben? Ik kan je verzekeren dat ik via dit spel zoveel meer doe dan in een fitness. Er zijn maar liefst 20 gebieden, 100 parcours om af te leggen en 60 oefeningen om vijanden te gaan verslaan. Gek toch?

Daan vindt het ook geweldig om mee te doen met mij. En wist je dat je zelfs je hartslag kan meten via de infraroodbewegingscamera?

Erg om te zeggen maar na een 20 tal minuten spelen hangt mijn tong tot op de grond hoor. Mijn conditie is er echt sterk op achteruit gegaan sinds mijn ziek zijn maar ik ben er wel van overtuigd dat dit snel beter zal gaan door dit spel. Gewoon rustig op mijn eigen tempo. Het spel zal je ook steeds vragen of het niveau moeilijker of makkelijker mag. Het is echt niet te onderschatten hoor. Ik doe nu echt veel meer oefeningen dan dat ik deed in de fitness.

Dit spel werkt aan je spiergroepen dus ook ideaal voor mijn “hyperlaxiteit”. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds last van mijn bekkeninstabiliteit die ontstaan is tijdens de zwangerschap. Het enige wat voor mij helpt is het verstevigen van mijn spieren dus dit spel is hier ook wel super voor.

Zoals jullie kunnen lezen is dit een spel dat echt wel de moeite waard is voor diegene die meer willen gaan bewegen maar dit liever thuis doen. Je kiest zelf wanneer, hoe je wil gaan trainen en je hebt geen last van starende blikken 😉 Leuk voor onder de kerstboom als je het mij vraagt 😉

*Verkrijgbaar in de betere speelgoedwinkels of online*

Veel liefs,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s