Gastmama Kiani blogt over langvoeden : Borstvoeding is je kind voeden, maar het is ook zoveel meer dan alleen maar voeding.

Hi lieve allemaal,

Het nieuwe jaar zal een aantal veranderingen met zich meebrengen. Positieve weliswaar, don’t worry 😉

Eentje hiervan is dat ik elke week een oproepje zal plaatsen waarin ik vraag naar straffe verhalen van straffe mama’s en papa’s. Ik ben opzoek naar bijzondere verhalen die jullie willen delen met mijn lezers. Als gastmama/gastpapa, dit anoniem of met je naam. De keuze ligt volledig in jullie handen.

Vandaag vuur ik dan ook meteen het eerste blogartikel van een gastmama op je af. Powervrouw Kiani vertelt hoe ze gegroeid is in borstvoeding en het lang voeden.

Lees hieronder haar verhaal.

THEMA : Borstvoeding

Eerst en vooral zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Kiani, bijna 30 en mama van 2. Om te beginnen begin ik bij het begin. Ik heb als baby zelf een paar dagen borstvoeding gekregen. Maar verder heb ik nooit borstvoeding in het “echt” gezien.

Tot ik als tiener een reportage over langvoedsters op tv zag. Eerlijk waar, ik vond het walgelijk toen. Een kind van 2 jaar of ouder aan de borst, hoe kom je daar nu op? Ik heb de reportage niet uitgekeken want zo vies vond ik het.

En toen, toen werd ik zelf mama. Op dat moment sta je voor heel wat belangrijke keuzes ; borstvoeding of flesvoeding, wasbare of wegwerpluiers..Ik besloot borstvoeding een kans te geven. Ik zou het gaan proberen, elke dag die ik kon was meegenomen en lukte het niet dan waren er toch gewoon flesjes.

Die allereerste keer is toch wel speciaal, het voelt iets wat onwennig dat je borsten gebruikt worden waarvoor ze dienen. Dat baby’tje dat instinctief weet wat het met die borsten moet aanvangen.We probeerden een week, dat werd algauw een maand. Het volgende doel was toch wel die 6 maand halen. Om dan de WHO-norm op ons verlanglijstje te zetten. 2 jaar borstvoeding, iets wat ik zelf nooit gedacht had. Uiteindelijk werd het ik stop wel als Aiden er zelf klaar voor is om te stoppen.

Toen bleek ik opnieuw zwanger en dacht ik dat Aiden wel zou stoppen. Want in de zwangerschap valt je productie stil en wordt de melk zouter van smaak. Maar hij gaf niet op. Toen zijn zusje geboren werd was er terug melk in overvloed en had ik dus afwisselend 2 kinderen aan de borst. Iets wat ik als puber nog absurder had gevonden dan een peuter alleen.

Stilletjesaan heeft Aiden zelf afgebouwd om ergens rond de leeftijd van 3,5j zijn laatste keer gedronken te hebben. Het was mooi en helemaal hoe ik het voor ogen had.

Ondertussen is zijn zusje Ailée ook 3j geworden en zij drinkt nog steeds bij mij. We zien wel wanneer zij er klaar mee is. Op haar tempo bouwen we af.

Het is nu gewoon zo dat het iets is waarin je groeit, samen met je kind. Borstvoeding is een natuurlijke keuze geweest voor mij.

Het is je kind voeden, maar het is ook zoveel meer dan alleen maar voeding. Het is verbinding zoeken met je kind, het is troost, geborgenheid, warmte, liefde en nog zoveel meer. Ook al is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar ik denk dat dit algemeen wel kan gezegd worden over ouderschap.

Ik ben trots op mijn lichaam dat het mijn kinderen gedragen heeft en deed groeien.

*Fotografie door Enya Van Autreve*

Kiani Pleune

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s