Dagelijks even ontsnappen aan de drukte en lekker ontspannen doe je op je eigen paradijselijk eiland met Animal Crossing : New Horizons

Hey lieve allemaal, 

Voor een aantal onder jullie verloopt alles terug iets normaler. Voor velen nog niet waaronder ikzelf. Toen de scholen hier terug opengingen hebben ik en manlief besloten om Daan alsnog thuis te houden tot september. Daarna zien we wel hoe het verder staat met de besmettingen. Dat is niet alleen om Daan te beschermen maar ook voor mezelf met mijn ziekte. 

Ik breng daarom vandaag echt dé tip om jezelf en je gezin bezig te houden. En eigenlijk ook gewoon om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Ook geweldig voor tijdens de grote vakantie die eraan komt. Plezier verzekerd en verveling bij je kids? Dat is echt wel verleden tijd! Ik heb het over de nieuwe game “Animal Crossing : New Horizons” voor Nintendo Switch.  

Animal Crossing :  New Horizons 

Ik waarschuw jullie maar alvast ; dit spel is echt wel heel verslavend. Niet alleen als kind maar ook als volwassene verlies je al gauw het uur uit het oog.  Zonder overdrijven, ik en Daan hebben de eerste keer non-stop maar liefst drie uur zitten spelen. Echt serieus niet verwacht dat het zo leuk en verslavend kon zijn. 

Een zorgeloos bestaan op een paradijselijk eiland

Het spel begint op de luchthaven waar je eerst je eigen personage maakt om daarna een eiland uit te kiezen. Een belangrijke keuze want het spel volgt de seizoenen! Kies je dus voor een eiland dat onze tijd volgt dan lopen de seizoenen net zoals bij ons. Maar ga je voor een eiland aan de andere kant van de wereld dan zijn de seizoenen omgekeerd. Wij gingen voor een eiland dat loopt zoals bij ons. Als het hier dan bijvoorbeeld winter is en gaat sneeuwen dan is dat ook zo in het spel hihi. Mega mega cool! 

Daarna vertrek je dus naar je droomeiland waar het spel echt van start gaat. Wij vonden dat echt heel spannend! Daan en ik waren de hele tijd excited haha. Hoe zou ons eiland er gaan uitzien? Wat konden we verwachten? Hoe spelen we het spel? 

Al gauw wordt alles heel duidelijk en gaat het spel, stap voor stap vooruit. Je begint met een Eilandleven-pakket met niets meer dan een tent en je NookPhone. Het eiland krijgt stillaan kleur en leven door je handen uit de mouwen te steken. Hoe actiever je bent, hoe meer je je inzet voor anderen, lief bent voor alles om je heen,…hoe meer je daar beloond voor wordt. 

Hoofd leegmaken en een kleuter die veel nieuwe dingen leert 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn hoofd echt kan leegmaken wanneer ik het spel aan het spelen ben. Ik voel me dan steeds heel ontspannen en dat is fijn. 


Ook Daan vindt het spel echt geweldig. Een beetje té geweldig eigenlijk…We hebben ondertussen met hem afspraken moeten omtrent het spelen want als het aan hem ligt, dan speelt hij het een hele dag en dat mag hij natuurlijk van ons niet. Het leert wel immens veel door het spel. Ongelooflijk hoor. Als hij in de tuin aan het spelen is en hij ziet een kever of vlinder dan krijg je er meteen een benaming bij hahaha. Elk insect, fosiel of vis die hij vangt, onthoudt hij de naam van. Kun je je voorstellen wat hij ondertussen al allemaal kent? En dat voor een kind van bijna 4 hahaha. Het is dus niet een spel dat je hersenloos zit te spelen 😉

Onderstaande foto’s en filmpjes geven een idee van wat je er allemaal kan vangen 🙂 De dieren komen allemaal in een museum terecht als je ze voor het eerst vangt.

Wat je allemaal in het spel kan doen en verwachten 

Ik ga even voor jullie opsommen wat wij ondertussen allemaal in het spel al gedaan hebben : 

 • Vissen  
 • Insecten vangen waaronder vlinders, kevers, … 
 • Schelpen rapen 
 • Fosielen opgraven
 • Museum vullen met alles wat je gevangen hebt. Is trouwens echt prachtig.
 • Kunstwerken kopen 
 • Emoties leren
 • Je huis groter maken, inrichten
 • Zelf dingen ontwerpen zoals een t-shirt en eilandvlag 
 • Huizen bouwen 
 • Voorwerpen maken die je geleerd hebt uit doe-het-zelf plannen
 • Foto’s maken
 • Deelnemen aan opdrachten
 • Deelnemen aan ceremonies 
 • Fruit verzamelen om te eten en sterker te worden 
 • Bruggen bouwen 
 • Tuinen opfleuren 
 • Het eiland mooier maken door onkruid te trekken en bloemen en bomen te zaaien
 • Andere eilanden bezoeken
 • Personages uitnodigen om op je eiland te komen wonen
 • Voorwerpen uitwisselen
 • Dingen verkopen en geld verdienen
 • Je kleding aanpassen aan het weer
 • Etc 

Zoals je ziet is er echt zoveel te doen op je eiland! Een dikke aanrader dus voor jong en oud. 

Ben je van plan om het spel aan te kopen of je hebt het al…Laat het ons zeker weten, dan voegen we jou toe en kunnen we op bezoek bij elkaar. Hoe fijn is dat? Wij spelen het elke dag! 🙂

*Alle foto’s zijn prinsscreens, genomen terwijl wij het spel speelden*

Veel liefs,

Karen en Daantje xoxo 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s