Cadeautip voor Sinterklaas ; gezelschapsspelletjes van Megableu!

Hi lieve allemaal, 

De maand van de feestdagen is aangebroken! Zalig toch dat aftellen naar Sinterklaas, Kerstmis en Oudejaarsavond. En bij feesten denk je natuurlijk meteen aan lekker eten, gezelligheid en pakjes. Nog een aantal dagen en het is al Sinterklaas!

Oké dit jaar is het met coronamaatregelen maar dat gaat ons helemaal niet tegenhouden om van deze feestdagen te genieten hoor. Maar dus even terug naart die pakjes…Niet iedereen vindt het altijd even makkelijk om een gepast cadeautje te vinden dus net zoals de voorbijgaande jaren, ga ik jullie wat inspiratie geven. 

Vandaag kom ik dus met mijn eerste artikel over geschenk ideeën voor Sinterklaas en de feestdagen. Ik ga het hebben over onze favoriete gezelschapspellen van Megableu. Daan is echt helemaal into gezelschapspelletjes en zelf vinden wij dit ook superleuk. 

Benieuwd welke twee wij het liefst spelen? Lees dan snel even verder en laat je inspireren. 

Megableu gezelschapspellen

Dit najaar heeft Megableu heel wat straffe gezelschapspellen en partygames voor ons in petto. Niet alleen terugkerende klassiekers maar ook een aantal nieuwigheden! Eentje daarvan is o.a “Louis Liaan” en echt wel een favoriet hier. Daarnaast is Daan ook helemaal verzot op de terugkerende klassieker “Yeti in mijn spaghetti”.

Louis Liaan – vanaf 4 jaar – 2 spelers of meer 

Louis Liaan, een zeer mooi en heel plezant spel waarbij het vaak heel spannend is. 

Je hangt het aapje aan de liaan, en je gooit dan om de beurt een dobbelsteen waarop staat wat je precies bij het aapje moet hangen. Dat kan fruit zijn of een vriendje. Maar je moet dus opletten dat je de aap in evenwicht houdt want anders vliegt alles in het rond haha. Best schrikken hoor als dat gebeurt. Daan moet dat zo hard lachen! 

Elk fruitje of vriendje heeft een bepaald gewicht waardoor het steeds een verrassing is wanneer Louis Liaan beslist te gaan slingeren!  

Wie is de winnaar? Diegene die als laatste wat aan Louis hangt zonder dat hij alles laat wegslingeren. Spanneeeeend!! 

(Dit spelletje werd genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020)

Yeti in mijn spaghetti – vanaf 4 jaar – 2 spelers of meer 

Een zalig spel die wat handigheid vraagt! Spelers worden uitgedaagd om één voor één een spaghettisliert uit de kom te halen! 

Simpel denk je? Wel het is zo dat onze lieftallige Yeti op het bord spaghetti ligt te chillen haha. Die is wel heel verzot op spaghetti 😉 Diegene die een sliert weghaald en daardoor de Yeti laat vallen, heeft verloren! Dus…hou die Yeti zo lang mogelijk de lucht in!

Daan speelt ook dit spel enorm graag. Hij pakt het al zo slim aan, dat hij erop gaat anticiperen en er dus voor zorgt dat ik de Yeti laat vallen haha. Slim ventje hoor! 

Beide spelletjes zijn te vinden in tal van speelgoedwinkels en online shops! Hopelijk heb ik jullie wat kunnen inspireren. Ik kom gauw met een nieuw blogartikel met andere leuke cadeautips.

Veel liefs, 

Karen en Daantje xoxo 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s