Tip voor de feestdagen! Niks leuker dan een gezelschapsspelletje cadeau te geven aan een kind. Gezellig samen aan tafel, tijd doorbrengen met elkaar en spelen maar!

Hey lieverds, 

Hier ben ik alweer met een nieuwe blog met cadeautips voor de feestdagen. Jullie mogen terug onze favoriete gezelschapspellen verwachten maar deze keer van Identity games.

Naast hun terugkerende successen, brachten ze dit najaar ook een aantal nieuwe spelletjes uit. Altijd fijn iets nieuws! Bij ons thuis hier is het echt een gewoonte geworden om dagelijks een gezelschapspel te spelen. Het hoort ondertussen ook bij Daan zijn slaapritueel. Eerst even een spelletje en dan lekker slapen. 

Terugkerende successen 

Een spelletje dat niet nieuw is maar wel heel populair is ; “Dokter Prik”. Want lachen is het beste medicijn, niet waar? 

Dokter Prik – vanaf 6 tot 10 jaar – 3 tot 8 spelers 

Er staat bij het spel dat dit vanaf 6 jaar is maar Daan begrijpt dit spel heel goed en kan het perfect spelen. Het is ook echt niet moeilijk en heel grappig. Daan zijn sadistisch kantje kwam al gauw naar boven haha. 

De bedoeling van het spel is dat het start met de oudste speler die een viruskaart krijgt en daardoor virusdrager wordt. Daarna mag de jongste speler beginnen met het rollen van de dobbelsteen en daarmee begint het spel dan ook. 

Op de dobbelsteen kan ja 5 symbolen vinden. Die zorgen ervoor dat de viruskaart zich gaat verspreiden onder de spelers ofwel zal je de spuit moeten klaarmaken of gebruiken. Wanneer je de spuit gebruikt kunnen er twee dingen gebeuren ; of de spuit gaat niet af of de rekker wordt wel afgeschoten waardoor diegen die de spuit gaf, het spel wint! Easy peasy! 

Ohja, het spuiten zelf is echt wel een beetje sadistisch hoor haha. Daan krijgt dan echt zo een evil lachje als hij mag gaan spuiten. Dat spuiten gebeurt dan ook door middel van een rekker en bij het virus staat dan de plaats waarop het virus behandeld moet worden. Dit kan bijvoorbeeld de voetzool zijn haha. Maar don’t panic… Je kan kiezen uit 3 rekkers van zacht naar hard. 😉 

Nieuwe gezelschapspellen voor 2020 

Zoals ik hierboven al vermelde, heeft Identity Games voor dit najaar ook een aantal nieuwe games uit waaronder “Geef Oma een Kus” en “BBC Earth: Animals. Die laatste, dat is echt Daan zijn ultieme favoriet. 

Geef Oma een Kus – vanaf 8 jaar – 2 tot 4 spelers 

Een heel heel grappig spel waarbij elke speler aan Oma om de beurt moet vertellen welke geweldige dingen hij allemaal heeft gedaan. Hoe trotser de lieve Oma wordt, hoe meer stapjes je vooruit mag doen. Het spel bevat 55 speelkaarten met daarop hoeveel stappen je voor of achteruit moet doen. 

Maar let op…maak haar maar niet té trots want voor je het weet…krijg je een kus!! Haha. Diegen die als eerste 3 lipafdrukken heeft van Oma heeft verloren! 

Er staat bij vanaf 8 jaar maar Daan kan dit spelletje perfect meespelen. Wij lezen het kaartje voor en hij zet de stappen. Ik vind dat het spelletje zeker vanaf 4 jaar dus mogelijk is, mits je dan voorleest. Daan moet er echt zo omlachen. 

BBC Earth: Animals – vanaf 8 jaar – 2 tot 4 spelers 

Daan zijn absolute favoriet ; BBC Earth: Animals! Ook dit spel is vanaf 8 jaar maar alsnog is dit spel zeker te spelen wanneer ze jonger zijn en erg veel interesse hebben voor dieren en de natuur. 

Daantje heeft een enorme liefde voor dieren en de natuur. Zodanig, dat hij er heel veel wil over leren en dat onthoud hij dan ook. Echt een heel leergierig en pienter ventje. Wij liggen hier ook met een kinderenceclopedie van de dieren en dino’s én insectenboekje.

Het gezelschapsspel is een prachtig bordspel waarbij je op een spelende manier, hele interessante en grappige feiten leert over onze planeet en de bijzonder mooie dieren die er leven. 

Wat het spel zo bijzonder maakt, is dat je het kan spelen via een speciale website waar je je code dan moet ingeven om het te kunnen spelen. Het spel bestaat uit 8 rondes waarbij je dan filmpjes te zien krijgt over de dieren en onze planeet. Na het bekijken van een filmpje met uitleg, volgen er vragen over wat je gezien hebt. Iedereen legt dan door middel van een fiche zijn antwoord op tafel.  Diegen die op het einde van de rondes, op de eerste plaats staat op het spelbord, is de winnaar. 

Beschik je over geen internet of laptop, geen enkel probleem! Het spel heeft ook een set fotokaarten met daarop de vragen zodat je het spel probleemloos kan spelen. 

Ik hoop dat jullie terug heel wat inspiratie hebben kunnen opdoen via dit artikel. Er is niks leukers dan een kind gelukkig te maken met een gezelschapsspel! Gezellig samen aan tafel, tijd doorbrengen met elkaar en spelen maar!     

Veel liefs, 

Karen en Daantje xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s