Kids leren rekenen met Osmo Math Wizard And The Magical Workshop!

Hi loves,

Herinneren jullie zich nog onze speelgoedontdekking vorig jaar waar we zo laaiend enthousiast over waren? Yes, ik heb het over Osmo natuurlijk. Vorig jaar hebben wij de Osmo genius Starter Kit mogen ontdekken, dit jaar voegen we daar een nieuwe ontdekking aan toe; Osmo Math Wizard And The Magical Workshop. Wij kunnen van Osmo geen genoeg krijgen! Benieuwd geworden? Lees dan snel even verder.

Wat is Osmo

Voor diegene die het nog niet kennen leg ik het graag nog eens even uit.

Eerst en vooral; Osmo speel je op een Ipad of een Fire tablet. Die laatste had ik nog nooit van gehoord. Maar dit is dus wel belangrijk om te weten vooraleer je iets aanschaft van Osmo. 

Osmo staat vooral om al spelenderwijs te leren. Osmo zijn aanpak is op onderzoek gebaseerd en combineert digitale gameplay met actieve en praktische leermethoden die zelfs door scholen worden gebruikt. Het is nu eenmaal al bewezen dat kinderen op deze manier goed leren en onthouden. Osmo combineert dus het digitaal leren met de echte wereld en dat mag je wel heel letterlijk nemen. 

Op de tablet staat wat je kiddo precies moet doen en voert het uit in real-live. Osmo volgt en reageert op elke beweging dat je kind uitvoert. Ik vond het de eerste keer heel gek om dat te zien en kon mijn ogen niet geloven. Ook Daan was sterk onder de indruk en meteen werd duidelijk hoe gek hij ervan is. 

Is je kind iemand dat graag leert en speelt, dan zit je bij Osmo meer dan goed omdat het gecombineerd wordt zonder dat het echt aanvoelt als leren. Ik denk dat het ook best interessant kan zijn voor kids die het met bepaalde dingen moeilijker hebben of niet zo graag leren omdat Osmo de kids echt prikkelen en uitdagen om te spelen. Ik kan me haast niet inbeelden dat een kind niet zou willen spelen met Osmo. De manier waarop alles zo creatief wordt aangeboden is onweerstaanbaar voor hun en maakt het zo verslavend om te spelen. 

Osmo Math Wizard And The Magical Workshop

Eerst en vooral; de Osmo Math Wizard And The Magical Workshop is een onderdeel van de Osmo Math series. Er zijn dus nog 4 andere Math Wizard series waar we zeker en vast al naar uitkijken. Belangrijk hierbij is dat je ook hier terug een Apple tablet voor nodig hebt én de Osmo Base die je apart kan kopen of al hebt zoals ons die in een starter kit zat.

Dit spel is speciaal voor kids van 6 tot 8 jaar die volop het optellen en aftrekken onder de knie moeten krijgen en wat ze dus leren in het eerste en tweede leerjaar. Ook tellen, plaatswaarde van een cijfer, cijfers vergelijken en wiskundig denken komen aan bod.

Daan gaat in september naar het eerste leerjaar dus we waren natuurlijk weer laaiend enthousiast dat we deze mochten uitproberen.

Ook van dit spel krijgen we weer kippenvel. Het neemt je kind mee naar de magische wereld Wyverndell vol optel- en aftrekavonturen. Het komt in een prachtige doos in de vorm van een toverboek. Wat zit er in de doos: 1 mengmat, 2 stickervellen, 1 spreukenboek, 28 telkubussen en 6 telstaven. Als je hier klikt, kan je er nog veel meer te weten over komen.

Math Wizard app

Om het spel te starten download je eerst de Math Wizard app. Daarna kan je starten met het toevoegen van kamers in je luchtkasteel. Die kamers zijn de games!

  • Dragon Drop : voor dit spel heeft je kind de telkubussen en telstaven nodig. Je helpt de draak te vliegen naar het juiste niveau. In de levels moet je sleutels verzamelen om op het einde de schatkist te kunnen openen.
  • Potions : Er zijn maar liefst 4 werelden in Potions waarbij je je spreukenboek nodig hebt met de ingrediënten die je nodig hebt voor de magische drankjes en natuurlijk de mengmat. Ook terug de telkubussen. Een “groeidrankje” bestaat bijvoorbeeld uit een monsterklauw en een oogbal. Je kindje moet goed kijken hoeveel hij van elks nodig heeft om tot het gevraagde drankje te komen. Bij de dagzijde leren de kids optellen, bij de nachtzijde leren de kids aftrekken.
  • The Chronicles of Wyverndell : Een spelletje dat Daan echt grappig vindt. Er zijn maar liefst 4 kastelen die heropgebouwd moeten worden. Dit doorheen de levels te gaan. Je kind leert ook hier weer optellen en aftrekken. De bedoeling is dat de slapende draak met zijn ballonnen hetzelfde aantal bekomt als wat op de cupcake staat. Ze moeten goed kijken naar de cijfers waar ze naartoe vliegen. Is het aantal gelijk dan kunnen ze draak wakker maken en de cupcake laten opeten.
  • Wyverndell Express : Als drakenruiter reis je met je draak door heel Wyverndell om handel te drijven. Je gaat van station naar station. Hier leren de kids weer optellen en aftrekken. Ze moeten eerst een vraag beantwoorden, goed nadenken en dan de cijfers aangeven in een cijferwiel. Het spel bevat ook een minigame dat Daan echt geweldig vindt. Met zijn draakje moet hij racen en coins verzamelen, hindernissen ontwijken etc.

Het spel is dus alweer enorm de moeite. Een dikke aanrader want Daan leert er goed door hoofdrekenen en wiskundig denken. Je ziet hem goed nadenken en inzicht verwerven. Osmo is voor ons onmisbaar geworden!

Via de volgende link kan je dit leerrijke spel aankopen: https://www.bol.com/be/nl/p/osmo-math-wizard-magical-workshop-uitbreidingsspel/9300000038522423/

Veel liefs,

Karen en Daantje xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s