Dé Sinterklaas cadeautip; Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech

Hi loves, 

Het is bijna zover! Sinterklaas tovert binnenkort een lach op het gezicht van heel wat kids! Ik vind het zo’n zalige periode en daarom kom ik net zoals vorig jaar met een superleuke Sinterklaas cadeautip; Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech. Deze microscoop is uitgeroepen als winnaar Speelgoed van het jaar 2022 in België en dat is wel begrijpelijk ook. Een ware topper! Benieuwd hoe het werkt? Lees dan snel verder. 

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech – €95

Daan werd vorig jaar door de juf een echte professor genoemd en dat kunnen we alleen maar beamen aha. Zijn interesses gaan heel breed en alles wat leerzaam is, vindt hij geweldig. Vooral alles wat met de wetenschap te maken heeft. Vandaar dat wij ook meteen wisten dat dit speelgoed er knal op zou zijn voor hem. Het is ook niet zomaar een “speelgoedje”. Dat vind ik wel belangrijk om mee te geven aan jullie. Het is écht een waardevolle microscoop met educatieve content, weetjes, afbeeldingen en video’s van BBC. 

Een serieuze microscoop voor kleine en grote professoren 

De videomicroscoop heeft een volwassen kleurenscherm dat maar liefst 200 keer wat kan vergroten. Je kan je voorstellen dat hierdoor een kleurrijke kleine wereld vol geheimen opent voor je kiddo. En bij wereld mag je dit echt heel ruim voorstellen…van dieren tot planten, virussen en bacteriën, insecten en huid etc. 

De microscoop wordt geleverd met maar liefst 9 dubbelzijde smart slides die samen zorgen voor meer dan 240 interactieve video’s en foto’s. Deze zijn gemaakt door BBC en speciaal voor ons vertaald. Zodra dat je een slide onder de microscoop schuift, start het leerrijke avontuur van je kind. Meer dan 400 wetenschappelijke feiten worden verteld die heel fascinerend zijn voor je kind.

Benieuwd waar hij/zij allemaal over gaat leren? Ik som het even voor jullie op; 

  • Bloemen
  • De natuur
  • Delen van een plant
  • Cellen
  • Kruipende dieren
  • Microdieren
  • Koolhydraat voedsel
  • Metalen en mineralen 
  • Kenmerken van dieren 

Zoals jullie kunnen lezen, leren ze heel wat bij met deze veelzijdige interactieve video microscoop én er is nog meer! 

De kinderen kunnen hun eigen smart slide maken en zelf op onderzoek gaan. Er worden twee lege smart slides meegeleverd. Zo kunnen ze bijvoorbeeld insecten bestuderen met hun eigen gemaakt monster. 

Ook grotere voorwerpen kunnen onder de lens gelegd worden zoals een stukje fruit, stenen, takken,…Dingen die ze verzamelen uit het bos, je tuin of zelfs het strand zoals een schelp. 

Zijn ze trots op wat ze verzameld hebben en hebben ze hier een monster van gemaakt, dan kunnen ze dit zelfs vastleggen op foto en opslaan in de galerij of op een microSD-kaartje. In de gallerij is plaats voor maar liefst 100 foto’s!

Last but not least; de microscoop bevat ook nog 4 unieke microscoopspelletjes waarbij je micro-organisem moet voeden, beschermen en genezen, een plaatjesquiz en interessante weetjes. 

Onze ervaring met de Mijn interactieve Video Microscoop 

Zonder overdrijven; Daan is er gek van. Hij staat op en gaat meteen aan zijn microscoop gaan zitten. Niet alleen de leerrijke content maar ook de spelletjes vindt hij superleuk om te spelen. 

En wat betreft een eigen monster maken…Daar is hij echt ondersteboven van! We hebben een dode wesp gevonden die we dan in een lege smart slide gelegd hebben. Hij is echt even bezig geweest om deze te gaan onderzoeken. Ik vind het zelf ook best fascinerend. 

Op de foto’s hieronder kan je de ogen en de vleugel van de wesp zien. Echt crazy!!!

Als we van een echte topper mogen spreken als Sinterklaas cadeautip dan is het deze wel. Geen wonder dat hij zo populair is en bekroond werd als winnaar van Speelgoed van het jaar 2022. 

Veel liefs en veel plezier, 

Karen en Daantje xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s