A spark of Merino skincare a day, keeps the doctor away!

Merino skincare, ik had nog nooit van het merk gehoord tot ik het zag verschijnen op Instagram. Ik werd laaiend enthousiast! Merino is een natuurlijke huidverzorging uit Nieuw-Zeeland. De ingrediënten zijn met zorg geselecteerd uit de natuur en zijn vrij van parabenen.

Merino heeft 5 typerende pijlers :

 • Authentiek : Ze hebben meer dan 25 jaar ervaring
 • Natuurlijk : De ingrediënten zijn met zorg geselecteerd uit de natuur en vrij van parabenen
 • Verzorgend : Voedt, verzacht en hersteld
 • Beschermend : Natuurlijke barrière door lanoline
 • Veelzijdig : Passende huidverzorging voor iedereen

 

De Filosofie van Merino

De huid is ons grootste en meest opvallende orgaan. Daar moeten we goed voor zorgen. De filosofie van Merino Skincare is dat de beste ingrediënten voor huidverzorging door de natuur worden gecreëerd. Krachtige stoffen die ons precies geven wat we nodig hebben. Alle producten van Merino Skincare zijn gebaseerd op lanoline, een natuurlijke olie die vrijkomt wanneer schapenwol wordt gewassen. Lanoline vertoont als geen andere natuurlijke olie gemeenschappelijke kenmerken met de olie die wordt geproduceerd door de menselijke huid. Een perfecte combinatie dus. Door toevoeging van diverse andere ingrediënten uit de natuur als aloë vera, amandelolie en avocado olie bestaat Merino Skincare uit een veelzijdig aanbod van verschillende producten die beschermen, voeden, verzachten en herstellen. Voor elke huid wat wils.

 

Het verhaal achter Merino

Merino Skincare is de natuurlijke verzorging uit Nieuw-Zeeland voor een mooie en gezonde huid. De authentieke producten uit de Merino Skincare lijn bevatten lanoline, een natuurlijke olie die vrijkomt wanneer schapenwol wordt gewassen. Lanoline heeft extreem voedende, verzachtende en herstellende eigenschappen die een natuurlijke barrière tegen schadelijke stoffen van buitenaf vormen. Door deze basis worden de producten van Merino Skincare gemakkelijk door de huid opgenomen en zorgen ze voor optimale hydratatie en bescherming, zelfs van de meest droge, gevoelige en aangedane huid. Merino Skincare is daarom de passende huidverzorging voor iedereen.

Het begint allemaal in 1980. Chris Martin, eigenaar van een kleine apotheek in het Nieuw-Zeelandse stadje Whangamata, ontwikkelt de eerste Merino crème. Dr. Martin is gefascineerd door de verzorgende eigenschappen van lanoline en vindt het onbegrijpelijk dat er nog geen skincare producten met lanoline op de markt zijn. Dus test hij maandenlang in de werkplaats van zijn apotheek een zelfgemaakte crème, met uiteindelijk het recept van Merino Skincare als resultaat. Tot op de dag van vandaag een streng bewaakt geheim.

Inmiddels worden de producten van Merino Skincare al 35 jaar wereldwijd gebruikt en zijn deze sinds 2014 ook in Nederland verkrijgbaar. We presenteren met trots een reeks kwaliteitsproducten met bewezen effectiviteit, die helpen te genieten van een mooie en gezonde huid.

 

Type verzorging en gebruik

Om het juiste product te gaan kiezen voor jou huid, heeft Merino voor een perfecte indeling gezorgd ,zodat het heel duidelijk is voor de consument.

Je kan opzoek gaan via de type verzorging  of je kan zoeken op het gebruik.

Type verzorging

 • Lichaamsverzorging
 • Gelaatsverzorging
 • Haarverzorging
 • Producten zonder parfum

Dagelijks of medisch gebruik

Dagelijks : moeder en kind, droge huid, massage olie,..

Medisch gebruik : eczeem, diabetisch voeten, droge hoofdhuid, insectenbeten,….

 

Zoals je kan zien en al eerder vermeld; voor elke huid wat wils met Merino Skincare. Daarom ben ik ook hel erg fan geworden. 🙂

 

De producten die ik mocht gaan testen

 

De Lanolin Skin Creme , natural care for dry skin

Deze super crème is ook geschikt voor de meest droge huidjes onder ons. Het is een rijke crème die lanoline bevat en andere vochtinbrengende bestanddelen. Deze is niet vettig en dringt snel in de huid. Het hersteld de beschadigde en droge huid en helpt ook wanneer de huid geïrriteerd is.

Lanoline is een natuurlijke olie drie vrijkomt wanneer schapenwol wordt gewassen. Deze olie vertoont de meest gemeenschappelijke kenmerken met de olie die de menselijke huid aanmaakt. Het werkt voedend, verzachtend en herstellende voor onze huid en vormt een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke invloeden van buitenaf.

Mijn ervaring met deze crème is werkelijk geweldig. Ik heb steeds last van droge handen. Als mama zijnde let je extra op i.v.m. hygiëne dus handen wassen gebeurt hier echt heel vaak. Door de zeep worden mijn handen een stuk droger en krijg ik van die zichtbare nerfjes. Dankzij de Lanolin Skin Creme is dit verleden tijd. Na een 5tal dagen veranderde mijn handen zienderogen en had ik een zacht “babyvelletje”. ❤ I love it ❤

 

 

De Collagen SPF 30 Creme with vitamine E, for face and neck

Van deze gelaatsverzorging ben ik heel erg fan. Ook de huid van mijn gezicht is vaak droog en in de winter heb ik zelfs last van schilfertjes aan mijn wangen en voorhoofd. Deze crème pakt alles perfect aan zonder dat mijn huid gevoelig wordt. Vaak gebeurt het dat mijn huid prikt bij bepaalde crèmes voor het gelaat, maar bij deze helemaal niet.

Het is een zachte, vette en voedende verzorging die collageen, vitamine E  en uiteraard ook Lanoline bevat. De huidelasticiteit verbeterd en het helpt tegen rimpelvorming. De SPF hierin zorgt ervoor dat je huid beschermd wordt tegen de schadelijke invloeden van de zon. Ik heb al een aantal jaar last van pigmentvlekken dus deze verzorging zal ervoor zorgen dat de pigmentvlek niet zal gaan uitbreiden of nieuwe tevoorschijn komen. Ook de geur van deze verzorging is erg lekker en natuurlijk.

Over de vitamine E die hier in zit wil ik ook even nog iets kwijt. Vitamine E is echt een supervitamine waar velen niet aan denken wanneer ze een crème kiezen en kopen. Vitamine E heeft tal van voordelen waarvan ik er een aantal belangrijke voor mij, zal opnoemen ;

 • Littekens aanpakken : De vitamine helpt collageen behouden en vermindert zo de littekens want littekens worden gevormd doordat de huid collageen verliest.
 • Speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van erythrocyten en houdt de spieren en ander weefsel in stand.
 • Helpt bij de weerstand en tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
 • Helpt tegen striemen en verkleuring van de huid.

Meer dan genoeg redenen om met deze crème te gaan smeren! ❤

 

De lanolin lip gel with evening primrose oil and honey

Oke wauw, woorden schieten te kort voor deze geweldige lippenverzorging. Als je dacht dat je DÉ lippenbalsem/stick/verzorging,… had gevonden, dan heb je deze nog niet geprobeerd. Mijn lippen herstelden zichtbaar op welgeteld MAAR 2 dagen!!!!

Ik was enorm verkouden en door steeds mijn neus te gaan snuiten had ik velletjes op mijn neus en lippen en vertoonden mijn lippen zelfs barstjes en zagen ze heel rood. Ik was en ben nog steeds superrrrr blij dat ik kon kennismaken met deze lipgel. Naast de superwerking van deze lippenverzorging smaakt hij ook nog eens heel lekker. Hahah nee, ik heb er niet van gegeten maar je proeft wel steeds de smaak van je lippenverzorging. Deze is altijd enorm tegengevallen tot nu… Je proeft echt de honing en de roosjes. Mmm deze gel ziet er op de lippen uit als een lipgloss dus die lelijke kapotte lippen worden toch ook wel wat mooier gemaakt en zien er onmiddellijk wat beter uit.

Echt een toppertje van Merino!

 

Je kan deze fantastische producten van Merino zowel online aankopen als bij de apotheek. Meer info kan je op hun website vinden : http://www.merino-skincare.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s