Bescherm je kids met de allernieuwste zonnebrandspray van Naïf Care

Yasss babes,

Het is weekend! De temperaturen blijven maar stijgen dus bescherm jezelf en je kids tegen die schadelijke UVA en UVB stralen. Je kids hun huid is nog veel gevoeliger dan dat van volwassenen. Een goede bescherming is dus super belangrijk.

Zoals jullie al weten van mij, vind ik het belangrijk dat mijn zoontje een bescherming heeft zonder al die schadelijke ingrediënten. Vorig jaar ging ik opzoek en kwam ik uit bij Naïf Care. Dat verslag kan je overigens hier lezen.

Naïf heeft dit jaar een leuke nieuwkomer bij op het gebied van zonnebescherming ; een broad spectrum sun spray spf30 in een 100 ml flesje. Benieuwd? Lees dan snel even verder.

 Kids love fun in the sun, but no one likes a fried baby!

 

Een minerale filter vs een chemische filter

Het gebeurt vaak dat zonneproducten beidde filters bevatten. Een chemische filter kan de huid gaan irriteren en sommigen kunnen zodanig in de huid indringen dat ze in onze bloedbaan terecht komen. Dit kan ervoor zorgen dat onze hormonenbalans verstoort geraakt. Dat wil je dus zeker niet voor je kids.

Het verschil tussen deze twee is dat de chemische filter in de huid trekt en de UV stralingen opneemt en de minerale filters leggen een laagje op de huid en weerkaatsen de UV stralingen. Met een minerale filter heb je het minst kans op huidirritatie.

Er is wel een maar… Een minerale filter werkt meestal met de nanodeeltjes Zink oxide en titanium dioxide om de witte waas die hij achterlaat minder zichtbaar te maken. Deze nanodeeltjes dringen gelukkig alleen maar door tot de opperhuid. Het is dus veel gezonder om te gaan smeren met een minerale filter dan helemaal niet te smeren. Aan niet smeren zijn immers veel te hoge gezondheidsrisico’s verbonden.

 

De nieuwe Naïf Care zonnebrandspray  SPF30 – 100 ml

Naïf bevat geen enkel schadelijk ingrediënt ;

  • Zonder Parabenen
  • Zonder Minerale olie
  • Geen PEG , SLS / SLES
  • Zonder Phyenoxyethanol
  • Geen Chemische filter

Hun zonneproducten bevatten een minerale filter en ruiken heerlijk zoals hun andere producten. Fijn dat Naïf steeds hun gekende geur behoudt.

Nu, je denkt misschien ; waarom maar een SPF30 en geen SPF50? Dit is simpelweg omdat een SPF50 een dikke structuur heeft en het pompje zou doen verstoppen. Wist je dat het verschil slechts 2% is in bescherming? Een SPF50 gaat voor 98% beschermen en een SPF30 beschermd voor 96% de huid. Eerlijk gezegd wist ik dit ook niet hoor, dankjewel lieve Daisy Kerkhofs voor de uitleg.

Het handige aan deze nieuwe bescherming, is dat het een spray is. Zeker nu Daan 2 jaar wordt en zich niet zo makkelijk meer laat insmeren is dit meer dan welkom. Hup Spray, wrijf en klaar! Het valt me ook op dat hij veel sneller en beter uitsmeert dan de crème vorm. Woopwoop happy Daan, happy mom! Van een witte waas is geen enkel spoor zichtbaar! Deze mama gebruikt hem daarom dus ook af en toe. Ik vind de geur gewoon echt zó verslavend. Wij zijn fan!

Een kleine tip naar Naïf toe ; De verpakking mag veel groter. Het is een flesje van 100 ml maar dat is echt heel snel op. Zeker als de zon extreem hard schijnt dan is dit elke 2uur smeren.

 

Vergeet de After Sun niet !

Een aftersun is écht wel belangrijk voor de huid van je baby/kindje alsook die van volwassenen. Het verschil tussen een aftersun en bodylotion is dat deze niet enkel voedt maar het heeft ook een verkoelend effect. Het kalmeert en verfrist de huid en zorgt dat deze minder trekkerig zal zijn. Je kindje zal zich na een warme zonnige dag lekker verfrist voelen en meer comfort ervaren aan zijn huidje.

Zo lieverds. Wil jij ook alleen maar het beste voor je kindje(s)? Je kan Naïf vinden bij de betere babyspeciaalzaken waaronder Blabloom en bij je apotheek in de buurt. Ik spotte onlangs Naïf ook in de geweldig mooie Bijenkorf in Eindhoven. ❤

 

Liefs en smeren maar,

Karen en Daan xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s