Studio 156 ; een kapsalon met ecokwaliteitslabel

Dag lieverds,

Vorige maand werd ik uitgenodigd door Dries Theys (zaakvoerder I.C.O.N Belgium) om mijn haren te laten verwennen bij Studio 156. Ik kreeg een speciale spabehandeling aangeboden om mijn haarkwaliteit zowel zichtbaar als voelbaar te verbeteren. Ik nam een kijkje op hun website en was sterk onder de indruk. Benieuwd geworden? Lees dan zeker even verder.

 

Studio 156 – een salon met een ecokwaliteitslabel

Het sprak mij enorm aan dat dit salon een ecokwaliteitslabel heeft. Dit wel zeggen dat ze uitsluitend werken met topproducten die erkend zijn met een eco label ; I.C.O.N.

I.C.O.N is een merk dat alleen maar natuurlijke haarproducten heeft. AMEN! Want dat wil zeggen dat Studio 156  veel belang hecht aan de gezondheid van onze hoofdhuid en haren. Een visie die meer kappers zouden mogen hebben….

Tegenwoordig draait het soms vaak meer over het aantal klanten dat een salon wil gedaan hebben per uur en dat voel je ook… Gelukkig is Studio 156 compleet anders. Zij willen meer betekenen dan alleen het klassieke kleuren, knippen, brushen,… Het gaat bij hen om de totaalbeleving zodat je met een goed en ontspannen gevoel naar huis gaat. Een kapsalon waar iedereen wordt verwend!

 

De Expertises van Studio 156

Je kan bij hen terecht voor heel wat expertises zoals haarverzorging, haarkleuring en haarstyling. De kappers worden tevens continue opgeleid om hun expertises volledig te ontplooien.

Ze bieden een waaier van behandelingen aan en hebben het beste met je haar voor. Je kan er steeds terecht voor de laatste nieuwe trends.

Ook maken ze graag uitgebreid de tijd om te luisteren naar jou wensen en om het gepaste advies te geven. Top top top!

 

De spabehandeling – treatment

Girls, ik keek enorm uit naar mijn behandeling. Mijn haren zijn erg lang en hebben veel verzorging nodig. Een intensieve en diepgaande behandeling konden mijn haren dus zeker en vast gebruiken. Ze voelen soms stug en droog aan en ik had veel last van knoopjes.

Ik was vooral ook benieuwd naar het merk I.C.O.N waarmee ze werken, vooral omdat de producten natuurlijk zijn. Ik heb soms last van een jeukende hoofdhuid maar dat is nu verleden tijd.

Bij het binnenkomen werd ik meteen hartelijk onthaalt en kreeg ik een soort van Zen gevoel over mij heen. Het is een klein maar heel fijn en luxueus kapsalon. Ik voelde onmiddellijk een kalmte in mijn hoofd. Iets wat je bij andere salons tegenwoordig niet meer hebt. Alles moet gehaast en je wordt van de ene kapper naar de andere geslingerd.

Ik maakte kennis met Dries en hij legde mij duidelijk uit hoe de treatment er precies ging uitzien. Ook kreeg ik bij elk product informatie en advies. Waar ik echt van onder de indruk was en eigenlijk nog steeds ben, is dat de producten van I.C.O.N zó natuurlijk zijn dat je ze echt op je huid kan gaan smeren zonder ze te moeten afspoelen of dergelijke. Ze bevatten pure en zuivere ingrediënten. Ongelooflijk!

De ruimte waar je haar gespoeld en verder wordt verzorgd is ook volledig ZEN en wordt de Care Bar genoemd. Het is volledig afgezonderd van het salon. Je wordt er verwend met Zen muziek, Zen zetels, gedimde lichten en infrarood lichten,… Ik kwam helemaal tot rust. Héérlijk!

Al snel zag ik dat mijn haren waren getransformeerd tot een superzachte en glanzende haardos. Echt amazing! Ze voelden ook helemaal niet zwaar aan en weg waren mijn knoopjes en droogte. ❤

 

De producten van I.C.O.N die werden gebruikt voor de behandeling + om verder de behandeling thuis te zetten

Na mijn behandeling, kreeg ik van Dries ook nog een aantal producten mee naar huis om zo de haarkwaliteit blijvend te verbeteren en onderhouden. Happy girl ❤

De producten ruiken trouwens allemaal echt heerlijk en de verpakkingen zijn erg stijlvol. Heel mooi en passend in elke badkamer!

 

Een product op basis van munt om de hoofdhuid te zuiveren

Dit product werd eerst aangebracht om zo de hoofdhuid te ontdoen van onzuiverheden. Ook goed voor schilfertjes. Het product voelt lekker fris aan en ruikt heerlijk naar munt. Het zet mijn neus ook echt open aha! In het salon moest dit product even inwerken onder de warmtekap, thuis laat ik het gewoon even langer intrekken.

 

Fully Antioxidant Shampoo

Deze shampoo is echt een topper girls. Mijn haren voelen niet meer stroef aan tijdens het wassen en worden verwend met de proteïnen en antioxidanten die deze shampoo bevat.

Mijn haren glanzen als nooit tevoren. Schrik niet, deze shampoo ziet er paars uit maar werkt zeker niet als een zilvershampoo.

 

Inner Home Moisturizing Treatment

Deze verzorging is direct aan te brengen na de shampoo en laat je 2 minuten inwerken. Voor een intensievere behandeling kan je de verzorging ook als een masker gebruiken en een nachtje laten inwerken. Ik kan jou verzekeren dat mijn haren in topconditie zijn nu.

Tijdens de spabehandeling werd mijn hoofdhuid tijdens deze verzorging verwend met een hoofdmassage. Verwennerij ten top!

Deze verzorging is trouwens ideaal voor droge en beschadigde haren.

 

CURE – De ontwarrende spray

Een echt topproduct als je het mij vraagt. Voordien had ik steeds last van knopen en kon ik mijn haren altijd moeilijk doorkammen. Dankzij de CURE spray is dit verleden tijd.

Mijn haren zijn weer volledig handelbaar en superzacht. Droge en beschadigde haren worden intens gevoed en gehydrateerd.

Deze spray bevat vitaminen en mineralen en is zelfs uiterst geschikt om aan te brengen bij je kids hun haren na het wassen.

 

MESH Moisturizing Styling Cream

Na je haren te verwennen met al deze geweldige producten is het tijd om te gaan stylen. Dat doe je met deze Mesh cream. Ik vind dit product geweldig als ik wat volume in mijn haar wil of krullen. Mijn kapsel blijft hierdoor de hele dag in vorm.

Ook dit product ziet er blauw/paars uit maar werkt niet als een product om het geel uit je haar te halen hoor 😉 No panic!

 

India Oil

Dit is voor mij het neusje van de zalm en dus echt onmisbaar. Deze olie ruikt geweldig.

Je brengt het aan na het stylen en drogen van je haar als afwerking op de lengtes en punten. Het product verzwaard mijn haren niet, maakt niet vettig en verzorgd enorm. Werkt goed als je last hebt van frisé in je haar. Ik heb hier vooral last van als het erg warm en doef is buiten.

 

Zo girls, ik hoop dat jullie net zoals ik , onder de indruk zijn. Een top kapsalon dat werkt met top producten en die 100% natuurlijk zijn. Als kers op de taart heeft dit salon het ecokwaliteitslabel. Wat wil je nog meer?

Dries en Linda ; het Studio 156 team. 

Wil je graag zelf even een kijkje nemen op hun website of wil je graag al een afspraak maken? Dat kan door hier te klikken.

Heb je nog vragen over een product of een specifieke behandeling voor je haar, dan mag je steeds mailen naar info@studio156hasselt.be

 

Ps:  volgen jullie Studio 156 al op Facebook of Instagram? Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste trends.

 

Liefs,

Karen xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s