Verzorg en bescherm jou haren deze zomer met het Redken Color Extend Sun gamma

Hi sweets,

Wat een lekker weertje is het weer. Tijd dus om lekker te bruinen en te zwemmen. Of beter nog ; velen onder ons gaan op vakantie of zijn inmiddels aan het aftellen.

De meesten onder jullie investeren in goede zonneproducten, maar wat met ons haar? Dat wordt jammer genoeg vaak vergeten. Wist je dat ons haar onomkeerbare en diepe schade ondergaat door de UV-stralen, zeewater en chloor? True story! Daarom ga ik jullie in deze blog vertellen waarom en hoe je je haren het beste kan beschermen. Redken heeft hiervoor een speciaal gamma ; Redken Color Extend Sun.

 

Een aantal tips

  1. Beschermen tegen UV-stralen : UV-stralen tasten heel wat aan in het haar ; de keratine waardoor het haar zijn elasticiteit en kracht verliest, het intercellulair cement waardoor het haar poreus wordt en de hydrolipidische film waardoor het haar ruw en dof wordt. Belangrijk is om je haren te gaan hydrateren alvorens je naar het strand of zwembad gaat. Je brengt dus een verzorging aan die je niet gaat uitspoelen om zo de schade van de zon te voorkomen. Vergeet daarbij ook geen hoedje die voorkomt dat de haren zouden uitdrogen.

 

  1. Beschermen tegen Chloor en zout : Een handige tip girls die jullie niet meer zullen vergeten ; maak altijd eerst jou haren nat alvorens een duik in het zwembad of de zee te nemen. Zo vermijd je dat de chloor of het zout je lengtes rechtstreeks zouden aantasten.

 

  1. Was met een aangepaste shampoo : Door het warme weer zullen we meer gaan transpireren. Ook je hoofdhuid gaat zweten waardoor er een overproductie aan talg is. Resultaat ; de haren worden sneller vet aan de aanzetten. Om dit te vermijden is het van belang een aangepaste shampoo te gebruiken die op een milde manier de talg aanpakt en restjes zand, chloor, zonneproducten en zout verwijdert.

 

  1. Voeden en herstellen van je haren : Na de shampoo is het belangrijk om je haren intenst te gaan hydrateren. Je brengt een verzorging of masker aan op handdoekdroog haar en je laat dit 15 minuten inwerken met een warme handdoek. Zachte haren gegarandeerd!

 

Het Redken Color Extend Sun gamma

Zo girls, deze tips zijn echt wel de moeite om in acht te nemen samen met het Redken Color Extend Sun gamma. Redken speelde speciaal in op onze noden van onze haren tijdens het zonnebaden en zwemmen. Dit gamma is echt specifiek om onze haren te beschermen tegen al de schadelijke invloeden ; zon, zeewater en chloor. Amen!

Ohja, de hele productlijn ruikt werkelijk heerlijk exotisch mmm.

 

Reflective Glow Oil Spray – 125 ml – €33

Een heerlijke glans spray. Deze spray is verrijkt met het Hydra-Shield Complex en mango-olie. Hij doet je haren terug lekker glanzen.

Ik breng deze steeds aan voor het zonnen, zwemmen en ook net voor het haardrogen hihi. Ik vind hem echt super. Mijn haren zijn nog nooit zo zacht en glanzend geweest tijdens het zonnen en zwemmen. Het helpt echt enorm voor mijn lange haren. Normaal zijn ze altijd droog en 1 grote knoop door het zout en de chloor maar nu is dat verleden tijd. ❤

 

After Sun Shampoo – 300 ml – €24

Deze shampoo is niet zomaar een gewone shampoo maar een speciale herstellende after-sun shampoo. Hij beschermd jou haren en kleur dankzij de UV filters en verwijdert resten mineraal, zout en chloor. Er wordt terug leven in je haren gebracht en ze glanzen enorm. Dat kan ik alleen maar beamen.

Hij schuimt ook heerlijk tijdens het wassen en ik voel mijn haren enorm soepel worden en ontwarren. Wat een verschil in vergelijking met een normale shampoo na het zonnen! Wauwie.

 

After Sun Mask – 250 ml – €37

Dit masker is werkelijk een pareltje ladies en is de laatste fase om je haren te geven wat ze verdienen deze zomer. Dit masker heeft een gel-crème textuur en voelt heel aangenaam om aan te brengen. Het herstelt de glans en materie van gekleurd haar dat is blootgesteld aan de zon.

Het is masker is de kers op de taart voor mijn haren. Ik laat het ongeveer een 10 minuten inwerken met een warme handdoek. Je kan terwijl gebruiken maken van deze tijd om je huid eens te scrubben, een maskertje op je gelaat te leggen,…

Na het uitspoelen voelen mijn haren ultrazacht en gezond aan. Ook het doorkammen gaat veel makkelijker en na het drogen heb ik terug een superglans op mijn haren. ❤

 

*Producten zijn uitsluitend verkrijgbaar in de kapsalons van Redken*

 

Love,

Karen xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s