Aqualia Thermal van Vichy ; Dynamische, hydraterende gezichtsverzorging voor een frisse, gezond ogende huid.

Hi babes,

Wat een dorstig weer zeg! Ook onze huid kan extra hydratatie gebruiken wanneer het wordt blootgesteld aan dit klimaat. Naast de invloed van het klimaat is ook stress en vervuiling nefast voor onze barrièrefunctie van de huid en word je huid brozer. Deze factoren werken niet alleen dehydraterend maar ook fijne lijntjes, een doffe en ongelijkmatige teint of ruwe huid kunnen hierdoor ontstaan. Tijd om dit te gaan aanpakken!

Vichy vernieuwde hun Aqualia Thermal gamma en ontwikkelde een rehydraterende oplossing waarvan de samenstelling biomimetisch is. Dit wil zeggen dat de samenstelling in staat is om zelf het verlies van water en elektrolyten in het lichaam te compenseren. Ze hebben de rol en het nut bestudeerd van de combinatie van water, mineralen en suiker voor het hydrateren van de huid. Tijd om het nieuwe gamma te ontdekken!

 

Hydrateren is belangrijk, draag zorg voor jou huid en lichaam

Hydrateren is echt zo belangrijk girls. We staan er niet genoeg bij stil maar goed hydrateren zorgt voor een zichtbaar mooiere huid.

Wist je dat je huid zo’n 500 ml water per dag verliest door verdamping? Dat is op zich niet erg hoor dus no panic. Maar het probleem zit hem in onze levensstijl en omgeving. Bij koud en winderig weer neemt het vochtverlies met 12% toe en als we kijken naar de afgelopen weken met zo’n warmte dan loopt dit op tot wel 25% door de UV-straling. How crazy!

Hoe merk je dan dat je huid gedehydrateerd is hoor ik jullie denken? Wel girls, je huid voelt dan niet meer soepel aan, ziet er dof uit, er verschijnen fijne lijntjes, make-up aanbrengen gaat moeilijk en ziet er vlekkerig uit. Ook roodheid kan aanwezig zijn. Je zou ook denken dat iemand met een vette huid geen last kan hebben van een gedehydrateerde huid…wel mispoes! Er kan zich een te kort aan water en mineralen voordoen. Zo zie je maar… het is een uitdaging om je huid elke dag goed gehydrateerd te houden.

 

Aqualia Thermal ; een winnende formule

Wauw lieverds. Dit is echt gek. Vichy heeft zich voor dit gamma rechtstreeks geïnspireerd op de oplossingen die bedoelt zijn voor atleten en mensen met dehydratatieverschijnselen. Dit om een cocktail van actieve ingrediënten te ontwikkelen die zorgen voor een optimale en langdurige hydratatie, diep in onze huid.

Elk ingrediënt werd nauwkeurig afgewogen om te komen tot een perfecte affiniteit en de cellen doeltreffend en langdurig te hydrateren. Dit is net zoals isotone oplossingen voor een topprestatie.

Er werden slechts 20 ingrediënten gebruikt met 0 controversiële moleculen. De ingrediënten zijn voor maar liefst 97% natuurlijk. Daarnaast is de oplossing verrijkt met karitéboter en plantaardige glycerine.

 

De producten uit het Aqualia Thermal dat ik mocht testen

Alle producten uit het gamma bevatten geen siliconen, geen minerale oliën, geen PEG, geen fenoxyethanol en geen parabenen. De formules zijn volkomen veilig en 100% hypoallergeen.

De producten zijn zeer doeltreffend en geven 48u lang hydratatie! Dit dynamische, hydraterende huidverzorgingsgamma combineert een hoge concentratie aan Mineraliserend Water van Vichy met 3 hydraterende suikers om het water optimaal te verdelen over de verschillende gezichtszones.

Vichy for the win! ❤

 

Aqualia Thermal Rehydraterende Gel-Crème – 50 ml – €24,45

Een heerlijke rehydraterende gel-crème speciaal voor de normale tot gemengde huid. Wanneer je huid zich in een warm en vochtig klimaat bevindt is deze gel-crème ook bijzonder goed.

Bij het openmaken zie ik dat de gel-crème een witte kleur heeft en echt heerlijk ruikt. Ik hou enorm van lekkere geurtjes en deze is er zeker één van. De textuur is licht en smelt zo weg op mijn huid. Het voelt fris aan en trekt goed in zodat je zonder problemen jou make-up meteen kan aanbrengen. Hij laat zeker geen vette of plakkerige filmlaag na.

Mijn huid voelt fris aan en ik heb het gevoel dat de gel-crème meteen in werking gaat. De actieve bestanddelen helpen het vochtverlies tegengaan en het natuurlijke hydratatiepeil wordt verbeterd. Hij bevat o.a. hyaluronzuur, het mineraliserend water van Vichy, en het plantaardige suiker mannose.

Al gauw zie je dat het huidoppervlak zeer zacht begint te ogen alsook heel zacht aanvoelen. De poriën verkleinen en de huid ziet er vol en gezond uit.

 

Aqualia Thermal Lichte Rehydraterende crème – 50 ml – €24,95

Deze lichte crème is dan weer i-de-aal voor de normale tot droge huidjes onder ons. Ook deze crème heeft een witte kleur en heeft een lichte en smeuïge crème textuur. Ik heb de indruk dat hier de lekkere geur iets minder aanwezig is.

Hij smeert lekker open en trekt snel in. Fijn dehydratatielijntjes worden uitgevlakt en mijn huid ziet er vol en fris uit.

Ondanks deze beter bij mijn huidtype past, vind ik de gel-crème iets aangenamer in gebruik door de frisse gel textuur.

Het valt mij op dat mijn huid na een aantal dagen smeren er veel gezonder uitziet. Ik had last van droge velletjes op mijn wangen en voorhoofd maar deze zijn ondertussen verdwenen. Mijn teint ziet er ook veel rozer, gladder en effectief mooier uit. Happy me ❤

 

*Verkrijgbaar bij jou dichtstbijzijnde apotheek*

 

Love and keep hydrated,

 

Karen xoxo

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s