Uitgetest ; Redken clean maniac

Hi babes,

De eerste week in september is al voorbijgegaan. Velen onder jullie zijn terug gestart met hun studies, ouders die terug hun kroost naar school moeten brengen, een nieuwe job gestart,….Ik hoorde overal wel dat het bij iedereen een drukke en hectische week was. Tijd voor iets anders nu! Sit back and relax voor een paar minuutjes. 😉

Ik mocht namelijk het “clean maniac” duo van Redken gaan testen. Zoals de naam jullie al doet vermoeden, gaat het over producten die “clean” zijn. Vrij van siliconen en sulfaten. Benieuwd geworden? Lees dan snel even verder.

 

De clean maniac productlijn

Deze productlijn bevat een micellaire shampoo en een conditioner die beiden vrij zijn van silconen en sulfaten.

Er wordt op een zachte maar efficiënte manier gereinigd. De (heerlijke) gepatenteerde geur, neutraliseert en verwijdert onaangename geuren in het haar. Het haar voelt clean en gezond aan.

 

Clean maniac clean-touch micellar shampoo – 300 ml

Jullie lezen het goed. Deze shampoo is niet zomaar een shampoo maar een micellair. Bovendien voor alle haartypes.

Een aantal jaar geleden hoorden we nog niet zo vaak het woordje micellair of velen kenden het gewoonweg nog niet. Nu lees je het overal. Met name het micellair water. Voor diegene die het nog steeds niet kennen ; het is make-upremover die bijzonder zacht reinigt en goed is voor je huid. De micellen zijn oliemoleculen die ingekapseld zijn in water en die vuil en talg aantrekken als een magneet.

Nu er ook de micellaire shampoos zijn, was ik dus razend benieuwd naar deze van Redken.

Wanneer ik de shampoo ondersteboven bracht, zag ik dat deze opvallend veel vloeibaarder was dan een andere zonder de micellaire technologie. De geur is lekker fris en doet me denken aan citrusvruchten.

De shampoo bevat chelatoren en is verrijkt met antioxidanten en een UV-filter.

Bij het wassen schuimde hij vrij goed en ik kreeg de indruk dat ik ook niet zoveel product nodig had. Na 1 maal wassen waren mijn haren eigenlijk perfect gereinigd en was het niet nodig om dit te herhalen. Wat ik wel al gauw merkte wanneer de shampoo werd uitgespoeld, is dat mijn haren stroever en droger waren dan anders. De conditioner gebruiken van dit duo is dan ook echt onmisbaar.

 

Clean maniac clean-touch conditioner

Nadat mijn haren helaas droog en stroef werden van de shampoo, zette ik mijn hoop in op de conditioner.

Deze lichtgewicht conditioner is gschikt voor alle haartypes. Ook deze bevat geen sulfaten, is vrij van siliconen en is verrijkt met chelatoren, antioxidanten en een UV-filter.

Hij heeft een aangename zachte textuur en bij het aanbrengen voel ik mijn droge en stroeve haren gelukkig wat zachter worden. Na het uitkammen en spoelen voelen mijn haren al een stuk beter aan.

Voor mij is deze lijn dus wel minder geschikt. Ik vermoed omdat ik erg lange, dikke en droge haren heb.

 

*Producten zijn uitsluitend verkrijgbaar in de kapsalons van Redken*

 

Veel liefs,

Karen xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s