Verras iemand of jezelf deze feestdagen, met Pokémon : Let’s Go, Pikachu!

Hey lieve allemaal,

Hier ben ik weer met een Nintendo nieuwtje! Oh gosh, en wat voor één…! Pokémon, JAAAA Pokémon, zoals wij hem vroeger con-ti-nue gespeeld hebben op de Gameboy Color, is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch!!! Reis door Kanto en beleef spannende avonturen in Pokémon : Let’s Go, Pikachu! Én Pokémon : Let’s Go, Eevee.

 

Let’s Go, Pikachu en Let’s Go, Eevee

Jullie lezen het goed! Er zijn maar liefst twee versies van het nieuwe spel. Je kan dus op voorhand kiezen we je partner-Pokémon of zeg maar, partner in crime zal zijn 😉

Wij kozen voor Pikachu. Wie is nu niet dol op dit fluffy gele “konijn” zoals mijn zoontje hem noemt. Aha! Mega cute! Als die voor mij stond, dan kneep ik hem in zijn wangen. Sorry not sorry 😉

Ik wil ook nog even vermelden hoe sterk we onder de indruk waren en nog steeds zijn, hoe mooi het spel is geworden en geëvolueerd is met zoveel nieuwe features.

 

Je partner-Pokémon

Afhankelijk van welke versie je hebt gekozen, zal je partner-Pokémon je bijstaan in al je avonturen. Je Pokémon zal terwijl ontwikkelen en nieuwe acties leren om te vechten.

Het is ook zo dat hoe meer je tijd doorbrengt met je Pokémon, hoe sterker je band wordt. Dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Je kan je hem aaien, kietelen, voeden, aankleden,…Dit vindt Daan fantastisch. Hij moet steeds heel hard lachen als hij bijvoorbeeld Pikachu een framboosje geeft. Hij knabbelt dan echt en je hoort leuke geluidjes. Hij trekt dan steeds zijn vinger weg omdat hij denkt dat Pikachu in zijn vinger kan knabbelen ahha. Echt zo schattig. Ondertussen draagt onze Pikachu ook al een outfit 😉

 

Vangen

Zoals vroeger, kan je tegen Pokémon aanlopen en er vangen. Het verschil met vroeger is dat je ze ook daadwerkelijk ziet lopen. Ik vind het geweldig! Soms wil ik dan wel eens weglopen maar moet ik ze alsnog vangen van Daan ahaha.

Vangen kan je via 3 manieren doen :

  • Via de spelconsole zelf ; via de Joy-con controller
  • Via de Joy-con controller wanneer deze is losgekoppeld
  • Via de Poké Ball Plus : daar geef ik straks meer uitleg over. Het is een controller én Poké Ball

 

Vechten

Gevechten zijn cruciaal om je Pokémon te trainen en te evolueren. Wanneer ze evolueren zal je ze ook meer en meer nieuwe acties kunnen aanleren. Ik vind dit altijd zo spannend wanneer onze Pokémon een nieuw level hebben bereikt. Gaat die iets nieuws leren? Evolueren? Spanneeeend!

In het spel kom je vaak trainers tegen om een gevecht aan te gaan. Maar wees op je hoede…Team Rocket hebben we ook al ontmoet….

Check zeker in elk stadje de Pokémon Gyms. Elke Gym bevat tal van trainers en een Gym leader. Versla je alle trainers én de Gym leader? Dan krijg je als beloning een Gym Badge. Héél cool!

Ohja, belangrijk….hou steeds in de gaten welk type Pokémon voor jou staat om tegen te vechten! Staat een water Pokémon voor je, dan zal Pikachu deze in no time verslaan! Want ja….water + elektro = dat komt niet goed 😉

 

Ruilen

Pokémon ruilen, waarom is dat nodig hoor ik jullie denken. Wel, het is zo dat sommige Pokémon niet voorkomen in je ene versie maar wel in de andere. Bij Let’s go, Pikachu!, kan je Oddish vangen maar bijvoorbeeld geen Vulpix. Omgekeerd geldt dit dan ook.

 

Verkennen

Kanto heeft zoveel variatie en bevat prachtige dorpjes, steden, bergen, rivieren, bossen en zeeën. Op een gegeven moment kan je je zelfs sneller door de wereld begeven door op een Pokémon te rijden. How cool is that?

We waren echt zo onder de indruk ook van de graphics. Alles is o-zo mooi en realistisch waardoor het spel je echt meteen meeneemt in het verhaal. Ik kan er erg geconcentreerd mee bezig zijn met Daan.

Het is zelfs zo dat wanneer je Pokémon hebt gevangen, je deze uit je Poké ball kan laten en achter jou aan laat lopen om mee te reizen. Soms gebeurt het dat deze Pokémon dan plots de struiken induikt en wat voor je vindt. Wat? Dat is een verrassing en laat ik over aan jullie om te ontdekken 😉

 

Speel met vrienden

Ja kan een Joy-Con aan een vriend(in) geven voor extra speelplezier met de Support Play-functie. Je kan dan samen de wereld verkennen, Pokémon vangen, vechten etc.

 

Overal , altijd en met iedereen Pokémon spelen

Dit blijft zo geweldig en uniek aan de Nintendo de Switch. Waar je ook bent, je kan altijd spelen. Je bepaalt dus zelf hoe je Pokémon : Let’s Go, Pikachu! Of  Pokémon : Let’s go, Eevee speelt.

  • Op de televisie of tafel-stijl via een enkele Joy-con
  • In handheldstijl waar je maar wil
  • Met een vriend(in) met elk een Joy-con

 

Je avontuur van Pokémon : Let’s Go, Pikachu! Of Pokémon : Let’s Go Eevee! , koppelen aan Pokémon Go

Ongelooflijk maar waar! Je kan je Pokémon die je hebt gevangen met je Pokémon Go app, overdragen. In het Pokémon park kan je dan vriendschap sluiten en ze toevoegen aan je team.

 

Pokémon vangen

Vanaf nu kan je Pokémon vangen op wel een heel realistische manier. Met je eigen Poké Ball Plus! Dit is echt te gek! En als bonus bevat elke Poké Ball Plus de Pokémon Mew.

Het is dus zo dat je deze gebruikt als Poké Ball maar ook ter vervanging van de Joy-con controller. Je vecht ermee, ontdekt er de wereld mee, bedienen van de menu’s,… Echt allemaal next level!

De Poké Ball Plus heeft een besturingssysteem waardoor je de bal kan bewegen en gooien om een Pokémon te vangen. Kan het nog realistischer? Het antwoord is YES! Wanneer het jou gelukt is om de Pokémon te vangen, zal de Poké Ball Plus oplichten én voel je hem trillen. Je kan zelfs de Pokémon horen die erin zit. Je krijgt dus echt het gevoel alsof je hem echt gevangen hebt. How crazy is that?

Maar het kan nog een stapje verder hoor 😉 Je kan een Pokémon bewaren in de Poké Ball Plus en hem meenemen naar buiten. Je kan op die manieren eieren gaan uitbroeden, hij houdt ook de afstanden bij die je aflegt en hij laat je weten wanneer een Pokémon in de buurt is zodat je deze kan vangen.

 

Kan je zelf niet meer wachten om aan het Pokémon avontuur te beginnen of wil je het graag cadeau geven en onder de kerstboom zien? Het spel kan je voor Nintendo Switch vanaf nu afzonderlijk kopen of zoals wij in een special pack met het spel én de Poké Ball Plus. Verkrijgbaar via de Nintendo e-Shop of in tal van speelgoedwinkels.

 

Liefs,

Karen en Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s