Hoe ik mijn haaruitval heb aangepakt? Kérastase to the rescue!!

Hi dolls,

Diegene die mijn verhaal een beetje volgen op Instagram, weten dat ik met ernstig haarverlies te maken heb gehad. Inderdaad, gehad, want het is al veel beter ondertussen. De laatste weken begon ik echt een groot verschil te merken. Geen hele pruiken die ik op de grond vindt of op mijn hoofdkussen, geen grote plukken meer als ik eens door mijn haren met mijn handen ga of tijdens het wassen,… Benieuwd hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Lees dan zeker even verder.

Help, ik word kaal aan dit tempo

Een paar maanden terug, begon het mij op te vallen dat ik steeds meer haar begon te verliezen. Tijdens het borstelen, wassen, in huis,… Tot ik op een dag mijn haar aan het wassen was, en een hele bos haar in mijn handen vast had. Dat was voor mij de alarmbel. Ik ben toen beginnen huilen want ik kan eerlijk gezegd niet veel tegenslag nog verdragen met mijn ziekte nu.

Ik heb toen meteen mijn Professor én de lieve Yasmine die de PR verzorgd van o.a Kérastase, een mailtje verzonden. Het haarverlies is helaas volkomen normaal na zo’n erge Crohn opstoot. Van Kérastase ontving ik een prachtig pakket om mijn haarverlies te gaan aanpakken. Ik ging er eind augustus meteen mee aan de slag.

Kérastase to the rescue

Ik was zo gelukkig toen ik het pakket ontving met de producten van Kérastase. Deze lijn is er specifiek om haarverlies tegen te gaan én aan te pakken.

Kérastase Specifique Bain Prévention – 250 ml

Deze milde haarshampoo is ideaal wanneer je net zoals ik, kampt met overmatig haarverlies of dunner wordende haren. Hij werkt preventief en bevat stimulerende eigenschappen die de microcirculatie activeert. Dit zorgt voor aanmaak van haarvezels. Het haar krijgt ook direct zichtbaar meer volume. YAAY!

De ingrediënten hebben een kalmerend, verzachtend en regenererend effect. De anti-bacteriële werking in deze shampoo, remt ontstekingen.

Kérastase Specifique Stimuliste – 125 ml

Deze leave-in spray is een nutri-energiegevende verzorging die je dagelijks mag gebruiken. De spray werkt ideaal bij overmatig haarverlies.

Het voed mijn haren, maakt ze dikker en de dichtheid wordt verbeterd. Ook de haarvezels worden sterker en krachtiger.

Bij het aanbrengen krijg ik meteen een stimulerend en verfrissend gevoel. Je brengt het aan door scheidingen te trekken en dan verschillende pompjes op je hoofdhuid aan te brengen.

De Stimuliste spray bevat o.a de gepatenteerde molecule Aminexil®, Gluco-lipide, Arginine en vitamine PP. AL deze ingrediënten hebben een bijzondere werking ; De verankering van het haar wordt versterkt, de dichtheid van het haar wordt verbetert, aanmaak van nieuw haar wordt bevordert, haarvezel krijgt meer body,…

Kérastase Specifique Aminexil Cure Anti-Chute – 10 x 6 ml ampullen

Oké girls, ik zweer bij deze ampullen!! Het is een zeer intensieve kuur waarbij je elke dag een ampul op je hoofdhuid aanbrengt. Na 10 dagen merkte ik al een klein beetje verschil en daarna heb ik de kuur aangevuld met de Densifique kuur. Mijn haren begonnen al minder uit te vallen bij het kammen en wassen. Aanbrengen gaat trouwens zeer makkelijk met de doseertuit.

De ampullen hebben een bewezen effectiviteit tegen haaruitval! De haren zijn minder breekbaar, dikker en sterker, meer volume, meer glans en de haren zijn ook makkelijker te stylen. Ook wel belangrijk ; je haren worden er niet vettig van. In tegendeel, heel zacht en mooi na het drogen!

Kérastase Densifique Cure vrouwen – 30 x 6 ml ampullen

Ook bij deze ampullen zweer ik en ben ik beginnen gebruiken na de Specifique Aminexil ampullen. Vanaf dan begon het echt op te vallen dat men haren veel minder begonnen uit te vallen en dat ik vooral meer haar terug kreeg. Mijn staartje begon mooi aan te dikken.

De ampullen verhogen de haardichtheid en geeft de haarvezel meer body.

Opvallend verschil

Ik heb de ampullen ongeveer een 5-tal weken gebruikt, ook mijn shampoo is ondertussen op. Ik ben daarna overgestapt op de Kérastase Resistance Extentioniste lijn én ik gebruik nog steeds de Stimuliste spray want daar heb ik nog wat van.

Ik kan na al die weken echt spreken van een duidelijk verschil. En het wordt ook steeds opvallender. Als ik mijn haren op een staart doe, zie en voel je echt al een dikkere staart terug, geen bosjes haar meer overal in huis en op mijn hoofdkussen, geen plukken haar die steeds meekomen met het wassen,…Ik verlies nog wel wat haar, maar helemaal niet zo extreem meer.

Onlangs heb ik dan ook terug de stap durven zetten richting mijn kapster. Ik had echt een enorme uitgroei maar ik durfde het gewoonweg niet te laten kleuren. Het kleuren verliep goed maar er zijn wel nog een aantal plukken meegekomen. Toen ze begon met het drogen van mijn haren heeft ze mij kunnen tonen hoeveel haar ik precies wel niet ben verloren. Ongeveer de helft van mijn haar is uitgevallen. Het goede nieuws is wel dat ze kon zien dat mijn haren al volop terug aan het groeien zijn. Bij het brushen viel dat enorm op. Echt banden haren van ongeveer 10 cm en meer. Mijn haar moet trouwens al langer aan het uitvallen zijn geweest dan ik vermoedde.

Deze kuur is dus echt een aanrader voor mensen die te maken hebben met haarverlies, het dunner worden van de haren of die het willen tegengaan. Hetzij door een lichamelijke oorzaak, medicatie, stress, vervuiling, na de bevalling,…

*De producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Kérastase Advies-salons.*

Veel liefs,

2 Comments

 1. Wat fijn om te horen dat je iets hebt gevonden wat je helpt! Het is verschrikkelijk als je zoveel haar verliest, maar gelukkig zijn er tegenwoordig wel veel middelen die het verminderen of onopvallend maken! En je bent niet de enige vrouw/man met haarverlies, dun (wordend) haar. Heel veel succes, en enorm benieuwd over hoe het over enkele maanden met je haar conditie is! X

  Like

 2. Hallo, ik sta op het punt die ampules te bestellen maar welke bestel ik het best? De specifique of de densifique? Wat is het verschil… ?

  En welke producten gebruik jij nu om je haar te wassen en verzorgen of sprays enzo voor erop?

  Gr
  Cindy

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s