Maak kennis met dé speelgoedontdekking van het jaar ; de Osmo Genius Starter Kit. Een echte aanrader voor onder de kerstboom!

Hey Loves, 

We zijn aan de voorlaatste cadeautip gekomen voor de feestdagen. En wat voor ééntje… We zijn er nog steeds erg onder de indruk van. Ik heb het over de Osmo Genius Starter Kit. Ik had nog nooit eerder van Osmo gehoord dus wat was ik dankbaar om hiermee kennis te maken. Voor ons is dit echt wel dé speelgoed ontdekking van dit jaar geweest. 

Wat is Osmo? 

Eerst en vooral; Osmo speel je op een Ipad of een Fire tablet. Die laatste had ik nog nooit van gehoord. Maar dit is dus wel belangrijk om te weten vooraleer je iets aanschaft van Osmo. 

Osmo staat vooral om al spelenderwijs te leren. Het is nu eenmaal al bewezen dat kinderen op deze manier goed leren en onthouden. Osmo combineert het digitaal leren met de echte wereld en dat mag je wel heel letterlijk nemen. 

Op de tablet staat wat je kiddo precies moet doen en voert het uit in real-live. Osmo volgt en reageert op elke beweging dat je kind uitvoert. Ik vond het de eerste keer heel gek om dat te zien en kon mijn ogen niet geloven. Ook Daan was sterk onder de indruk en meteen werd duidelijk hoe gek hij ervan is. 

Is je kind iemand dat graag leert en speelt, dan zit je bij Osmo meer dan goed omdat het gecombineerd wordt zonder dat het echt aanvoelt als leren. Ik denk dat het ook best interessant kan zijn voor kids die het met bepaalde dingen moeilijker hebben of niet zo graag leren omdat Osmo de kids echt prikkelen en uitdagen om te spelen. Ik kan me haast niet inbeelden dat een kind niet zou willen spelen met Osmo. De manier waarop alles zo creatief wordt aangeboden is onweerstaanbaar voor hun en maakt het zo verslavend om te spelen. 

Osmo Genius Starter Kit 

Osmo heeft een aantal Starter Kits en aparte games. Deze Genius Starter Kit heeft alles in huis om te starten en kennis te maken met Osmo. De kit is bedoeld voor kiddo’s van 6 tot 10 jaar maar ook perfect inzetbaar bij jongere kids zoals Daan. 

De tablet verandert in een praktisch leerhulpmiddel dankzij de Osmo Ipad Base en het spiegeltje. Je plaatst de Ipad in de basis en het spiegeltje over de camera van de Ipad bovenaan. Zo kan Osmo elke beweging van je kiddo registreren en daarop reageren. 

Wat zit er in de kit en welke spellen kunnen er gespeeld worden? 

Zoals je hierboven al kon lezen bevat de kit een Osmo Base en spiegeltje voor de Ipad, Tangram puzzelstukken, Nummer fiches, Letter fiches en stapelbare opbergdoosjes. 

De kit is zeer volledig en ze maken kennis met wiskunde, wetenschap, taal, kunst en zoveel meer. 

Er zijn dus maar liefst 5 spelletjes die gespeeld kunnen worden; 

Numbers (wordt gespeeld via de app en met de bijhorende nummer fiches) 

Daan is werkelijk gek van dit spelletje en kan het echt een uur aan een stuk zitten spelen. Ik ken geen enkel ander wiskundig spel dat nooit gaat vervelen.

Het spel toont bubbels met getallen in die je kiddo dan met de fiches moet leggen. Is het goed, spatten de bellen open en schuift zo alles op. Tussen de getallen zitten bv visjes die dan ook worden bevrijd en zo wordt uiteindelijk een hele zee gevormd. Echt megacool. Leren rekenen was nog nooit zo leuk!

Tangram (wordt gespeeld via de app met bijhorende Tangram puzzelstukken) 

Dit was het allereerste spel waarmee we kennismaakte. Wij zaten echt met een mond vol tanden. De bedoeling is dat je kind de houten puzzelstukken legt zoals in de vorm dat het wordt afgebeeld op de Ipad. Telkens wanneer je kind iets juist heeft gaat zijn reis verder door het bos en de kastelen. 

Words (wordt gespeeld via de app met bijhorende Tangram puzzelstukken)

Voor kids van Daan zijn leeftijd is het de bedoeling om het woord te raden door de juiste letter neer te leggen. Er zijn al reeds letters ingevuld. Op die manier leren ze heel goed het alfabet alsook te leren lezen en woorden herkennen. Voor oudere kinderen kan het spel gespeeld worden met twee spelers en ontbreken alle letters. 

Newton (alleen de app nodig) 

Dit is een heel grappig en creatief spelletje. Het vergt wat denkwerk en snelheid. Je moet er namelijk voor zorgen dat de vallende balletjes op de juiste plaats terecht komen. Dat doen je kids door bv een bril te gebruiken, een meetlat, tekenen, een schaar etc. Echt heel leuk. 

Masterpiece (alleen de app nodig) 

 Oh wat een pure ontspanning is deze game. Ik vind het niet alleen voor kids maar ook voor volwassenen kan het ontspanning betekenen. Hoe werkt het? Je schuift een blad papier onder de Osmo basis. Daarna kies je in het spel een leuke afbeelding die je kind zou willen natekenen óf je kind maakt bijvoorbeeld een foto van zijn lievelingsknuffel. Osmo zal de knuffel dan omtoveren tot een lijntekening. True story! Bijzonder allemaal. En daarna kan je kind aan de slag gaan en zijn/haar tekenkunsten gaan verbeteren of het tekenen onder de knie krijgen. 

Klaar om uit te breiden? 

Kan je net als ons geen genoeg krijgen van de Osmo spelletjes? Je kan de Osmo “verzameling” van je kind namelijk gaan uitbreiden met bijvoorbeeld deze Osmo Pizza Co. Echt super zalig! 

Met de Pizza Co. runt je kind zijn eigen pizzatent! Als eigenaar van de pizzeria moet je ervoor zorgen dat je huur betaald wordt, er inkomsten zijn waarbij je klanten bedient en hun pizza samenstelt. Belangrijk is om je aan de gevraagde ingrediënten en hoeveelheden te houden omdat je de klant tevreden moet houden. Daarna is het de bedoeling dat je met de klant gaat afrekenen en leert je kind op die manier rekenen door de getallen op te tellen en af te trekken.

Zoals jullie kunnen lezen is Osmo meer dan de moeite waard om aan te schaffen en zijn we enorme fan. Daan kijkt al uit naar de andere uitbreidingen die er nog zijn van Osmo. Voor ons wel echt de speelgoedontdekking van het jaar. Niet over twijfelen, gewoon voor gaan!

Via de volgende link kunnen jullie de Starter Kits en uitbreidingen ontdekken en aankopen: https://bit.ly/3IIL83D

Veel liefs, 

Karen en Daantje xoxo 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s