Nog opzoek naar een last-minute cadeau voor de feestdagen of om jezelf mee te verwennen? Deze Nintendo Switch games mogen niet ontbreken op je wenslijstje; Pokémon Brilliant Diamond en Big Brain Academy: Knappe Koppen !

Hey lieve allemaal, 

Mijn laatste blog voor dit jaar en wat voor ééntje… Als jullie nog opzoek zijn naar een last minute cadeautje voor de feestdagen dan komt deze blog zeker als geroepen. 

Ik ga het hebben over 2 nieuwe toppers voor Nintendo Switch; Pokémon Brilliant Diamond en Big Brain Academy: Knappe koppen. Echte aanraders om te geven met de feestdagen.

Pokémon Brilliant Diamond – €59,99 

Oh heerlijk, pure nostalgie, I love it. Daan heeft er natuurlijk geen weet van maar een 15-tal jaar geleden kwam deze game voor het eerst uit op de Nintendo DS. 

In dit spel keer je terug naar Sinnoh waar het de bedoeling is om alle Pokémon te vangen die je kan vinden. Je start zoals alle andere Pokémon games vanuit een superleuk verhaal. Er zijn naast de te vangen Pokémon, maar liefst 8 gyms te verslaan. Je vecht er tegen de sterkste Pokémon trainers en je neemt het op tegen Team Galactic.

Superleuk allemaal natuurlijk. Tijdens je avontuur kom je ook voor tal van uitdagingen te staan om dingen te verdienen zoals de Pokétch. Dit is een smartwatch die kan je verdienen door een aantal clowns te vinden die je coupons geven. Daarna ga je terug naar de eigenaar van het bedrijf en die geeft jou de Pokétch.

In het begin van je avontuur heb je de keuze uit 3 pokémon: Turtwig, Chimchar en Piplup. Daan koos meteen voor Piplup. Die is ook echt wel schattig haha. 

De graphics zijn zeer mooi en we vinden het heel leuk om het spel zo gemoderniseerd te zien. Ook de liedjes zijn erg fijn. 

Wat zo bijzonder is aan de Briljant Diamond is dat je op je reis de legendarische Pokémon Dialga kan tegenkomen. Bij Shining Pearl is dat een andere. Dialga is het type staal en draak pokémon. Heel cool allemaal. Dialga heeft de kracht om de tijd te gaan besturen. In de Sinnoh-mythen komt hij voor als een oude God. 

Er zijn zoveel avonturen te beleven en het is een land vol mythes en mysteries. Zeker in de Grand Underground. Dit is een ondergronds gebied dat zich uitstrekt onder heel Sinnoh. Hier kan je vele Pokémon vinden en verschillende geheimen ontluiken zoals schatten en Pokémon fossielen. Er zijn zelfs Pokémon die je enkel daar kan vinden op verschillende Hideaways zoals watergrotten.

Je kan er ook een eigen plek inrichten. Hoe zalig is dat?

Als je denkt dat het niet leuker kan…mis! Je kan zelfs meedoen met Super contest shows. In de shows neem je het op tegen 3 Pokémon trainers en probeer je zo’n goed mogelijke show neer te zetten. Grappig hoor. 

Daarnaast kan je nu je avontuur helemaal in je eigen stijl beleven door je outfit te personaliseren. Ook je Pokémon kan de nieuwste modetrends dragen. Hihi 

Last but not least kan je trainers ontmoeten van over de hele wereld. Je kan vechten, ruilen en praten met elkaar. 

Big Brain Academy: Knappe Koppen – €29,99

Een game die niet alleen fijn is om te geven met de feestdagen maar ook gewoon om jezelf cadeau te doen. Zo kan je tijdens deze supergezellige dagen jezelf en je familie/vrienden uitdagen met spelletjes die je brein aan het werk zetten. 

Wist je trouwens dat het heel goed en gezond is voor je hersenen om deze vaak uit te dagen? Het vertraagt namelijk (op latere leeftijd) de eerste symptomen van geheugenverlies door ouderdom of een hersenaandoening. Zet je hersenen dus maar gauw aan het werk aha!

Wie is de slimste thuis

Ga de strijd aan met je familie en vrienden en ontdek wie de slimste is. De oefeningen zijn superleuk en uitdagend voor je brein. Je kan zowel met 2 als maximum met 4 spelers spelen. Het fijne is dat elke speler zijn of haar moeilijkheidsgraad kan aanpassen zodat het spel gelijkwaardig kan verlopen. Is er een speler heel jong of wat ouder, weinig of superveel ervaring, … geen enkel probleem dus. 

De spelletjes zijn echt superleuk en zorgen voor een dosis gezonde spanning omdat je het natuurlijk beter wil doen dan je tegenstander. Ik en Jeffrey kunnen ons hier echt super goed mee amuseren in de avond als Daan aan het slapen is. 

Naast de oefeningen kan je ook een examen afleggen om je breinscore te bepalen en kan je op die manier aan vaardigheden of snelheid werken door te oefenen in solostand. Hoe meer je speelt, hoe meer outfits er kunnen worden vrijgespeeld om je personage aan te kleden. Echt heel leuk. 

Neem het op tegen de rest van de wereld

Yes, jullie lezen het goed. Je kan het ook opnemen tegen de rest van de wereld en zien hoe goed je het doet. De spelletjes worden niet “live” tegen elkaar gespeeld, maar in de stand van een Ghoststrijd. Dit wel zeggen dat je niet op dezelfde uur hoeft te spelen. Je kan dus kiezen uit mensen over de hele wereld, mensen uit je vriendenlijst of personen binnen je eigen gezin. 

Zoals jullie kunnen lezen zijn het twee hele leuke games om cadeau te doen of jezelf er gewoon mee te verwennen. Big Brain Academy is echt wel een aanrader om al te hebben voor de

Fijne feestdagen lieve allemaal en tot volgend jaar! 

Veel liefs, 

Karen en Daantje xoxo 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s